Nyttiga recept för dagens alla måltider

Tonfiskkanapé

Tonfisk är gott, proteinrikt och mättar bra. Rostat sesamfrö och mango ger en asiatisk touch som passar fint till tonfisk.

Ingredienser

(ca 20 småmackor)

rallarhalvor och/eller surdegsbröd i skivor
1 burk tonfisk i vatten, 185 g
1/2 dl lättmajonnäs (32 %)
1 dl kesella (1 %)
1 msk mango chutney
1/2 tsk salt
2 krm peppar
20 små bitar sallad
1/2 mango i skivor till garnering
2 msk rostade sesamsfrön och ev. koriander till garnering

Gör så här

1. Låt tonfisken rinna av. Rör ihop tonfisk, majonnäs, kesella och mango chutney. Smaka av med salt och peppar.

2. Skär bröden i mindre bitar. Lägg på ett salladsblad. Klicka på tonfiskröra. Lägg på några mangoskivor. Strö över rostat sesamfrö.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här