Vår tränings­filosofi

Regelbunden träning har stor betydelse för hur vi mår fysiskt och psykiskt. Vår träningsfilosofi bygger därför på en grundregel, all vår träning ska vara rolig, enkel och effektiv. Rolig för att den ska bli av och göra det lättare för dig att hitta träningsglädjen. Enkel för att den ska passa såväl dig som är nybörjare som dig som tränat regelbundet hela livet. Och så till sist, effektiv för att du ska få bästa möjliga resultat på både kort och lång sikt.

 • Var ska du träna?

  Att få till regelbundna träningsvanor är bland det allra bästa du kan göra för din hälsa och ditt välmående. Vid sidan av rökstopp och viktnedgång är regelbunden träning det som ger de största positiva effekterna på vår hälsa. All träning och rörelse behöver inte vara så ansträngande och kräva ombyte. Att du rör dig däremot har mycket stor betydelse för hälsan.

 • Vilken träning är bäst?

  Många undrar vilken träningsform som är bäst. Svaret på den frågan är att det inte spelar så stor roll vilken träningsform du väljer. Det är istället hur ofta, hur länge och med vilken intensitet du tränar som avgör vilka effekter du får. Välj träningsformer som du tycker om, så att du får till träningen regelbundet i din vardag.

 • Bli hjärnstark!

  Det är lätt att fokusera på muskelstyrka och kondition när man pratar om träning men hjärnan är faktiskt den del av kroppen som påverkas allra mest positivt av att vi rör på oss. Att veta att du blir mer stresstålig, kreativ och fokuserad efter ett träningspass kan vara en fin drivkraft när du tvekar om du ska ge dig ut på en löprunda eller inte.

 • Vardagsmotion

  Att röra på sig regelbundet i vardagen ger en markant hälsoeffekt. Sett ur ett långt perspektiv är vardagsmotionen oersättlig, eftersom det är den form av träning som oftast blir en vana hyfsat lätt. Nackdelen är att effekten på kondition och muskelstyrka är låg om man jämför med mer intensiv träning. En tydlig vinst med ökad vardagsmotion är ökad energiförbrukning under dagen, vilket gör det lättare att hålla vikten stabil.

 • Ta en kort paus och bryt stillasittandet

  Allt fler studier visar att stillasittande bidrar till ohälsa. På alla plan. Såväl fysiskt som psykiskt. Kroppen mår helt enkelt inte bra av stillasittande. Men hur mycket behöver man röra på sig för att undvika stillasittandets risker? Inte så mycket som vi tidigare trott, att göra regelbundna, korta och lätt pulshöjande pauser i vardagen räcker.

 • Ombytt träning

  Ombytt och mer intensiv träning vara utmanande att få till som en vana, men hälsoeffekterna är desto större. Framför allt kommer du åt de effekter som vardagsmotionen inte ger, t ex förbättrad kondition och ökad muskelstyrka. Förbränningen är också avsevärt högre, ofta upp till 8-10 gånger högre än i vila, vilket ska jämföras med en rask promenad som ger 3-5 gånger högre förbränning än vid vila. 

 • Vikt och träning

  När du tränar regelbundet och har tillräckligt stor aktivitet i din vardag hjälper det dig att hålla vikten stabil. Om du jobbar med att gå ned i vikt kan du till viss del motverka att din muskelmassa minskar om du styrketränar. En hög andel muskelmassa hjälper dig att hålla förbränningen på en bra nivå även under vila. Konditionsträning och vardagsmotion ger dig ökad fett- förbränning både under och till viss del även en kort tid efter ett träningspass.

 • Våra nya och intelligenta träningsmaskiner gör cirkelträningen enklare, roligare och ännu mer effektiv.

 • Behöver du inspiration och tips som tar din träning till nästa nivå? Utveckla din träning tillsammans med en personliga tränare.

 • Träna med PT och max åtta deltagare så utvecklas du individuellt samtidigt som du får alla positiva effekter av att träna i grupp.

 • Utomhusträning med olika inriktning och nivåer av erfarenhet, från nybörjare och till dig som vill komma vidare med din träning.

 • Itrim online är vår app för träning på egen hand. Där kan du välja mellan olika träningsnivåer och köra med eller utan redskap.