Veronica

Veronica är medlem på Itrim Farsta.

"Jag hade nog provat allt mellan himmel och jord och en söndag kväll fick jag bara nog. Jag började läsa om Itrim. Jag var så stressad på alla plan att jag behövde en enkel plan att följa. Detta lät som något jag skulle klara av utan massa krusiduller. En enkel, rak plan.

Jag började med en snabb initial viktminskning, med ett 2 år långt medlemskap. Den 21 mars 2016 var mitt första möte med Itrim. Veckan innan hade jag slutat med allt godis, för att kroppen inte skulle få en chock.

Sedan första gången jag besökte Itrim har jag nu gått ned 18 kilo. Jag har minskat 20 centimeter i midjan och gått från 44.6 i fettprocent, till 32.4%. 
 
De vanor jag är mest stolt över är min regelbundna träning och en minskad inre stress. Idag är jag starkare, både fysiskt och psykiskt.

Itrim har gett mig den stöttning och regelbundna kontakt som krävs för att man ska orka i alla uppförsbackar man stöter på när vägen är lång, när det inte är en quick fix. Möten och samtal som är helt avgörande när man bygger upp helt nya vanor man inte trodde man hade möjlighet att ta till sig.

Itrim har gett mig ett engagemang som jag aldrig trodde någon annan skulle ha för just mig.

För att hålla vikten tycker jag att man ska sätta upp ett rimligt träningsmål att hålla varje vecka. Vill man festa loss någon dag, absolut, det kan man göra men bara ibland. Men njut när du väl gör det!

Det är också bra att hålla kontakten med sitt center och boka in samtal, så du känner att det finns fortfarande en person som följer dig och kan ge dig stöttning och hjälp om det känns tungt.

Mina fallgropar, när det känns svårt, är att jag kan ha svårt att nöja mig med bara en unnardag på helgen. Det blir för ofta två dagar. När jag är trött, så vill jag bara strunta i allt. För att undvika fallgroparna försöker jag boka in träning på helgerna – då känns allt lättare! Det underlättar också för mig att lägga mig i tid, istället för att sitta uppe sent och äta framför tv:n.

Jag rekommenderar Itrim till alla som jojobantat, precis på det sättet som jag har gjort i större delen av mitt liv. Hos Itrim läggs träningen in på ett enkelt men effektivt sätt, som passar även dem som aldrig rört på sig tidigare. Det passar dem som vill och behöver personlig coachning, för mer än bara träning och mat. Det handlar om så mycket mer!"


Veronicas 3 bästa tips till någon som vill ändra sin livsstil:

  1. Bestäm dig och lyssna på din inre styrka.
  2. Ha tålamod och ta ett steg i taget.
  3. Gör en långsiktig plan som kan hålla länge.  Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här