Kostersättning för snabb viktminskning

Forskning visar att en snabb inledande viktminskning leder till lägre vikt på sikt jämfört med en långsam viktnedgång, förutsatt att du parallellt arbetar med dina vanor. Att använda kostersättning i början av viktminskningen är därför ett effektivt sätt att skära ner på energiintaget och därmed åstadkomma snabb viktminskning.

Lyssna på Itrimpodden

 1. Resultat

  Snabba resultat ger motivation, som i sin tur hjälper dig att inte ge upp. Framgång föder framgång. En snabb start ger självförtroende och fokus på resan mot din målvikt.

 2. Perspektiv och nya vanor

  Du bryter effektivt gamla vanor och grundar för att kunna etablera nya, hälsosamma vanor. Många beskriver det som en slags omstart, då du får distans till ditt inarbetade beteende- mönster och kan se på det med perspektiv.

 3. Enkelhet

  Det är enkelt och tidsbesparande, och du behöver inte fundera på vad du ska handla, laga och äta.

 4. Tydlighet

  Det är väldigt tydligt, och du behöver inte fundera på vad eller hur mycket du ska äta eller dricka.

 • Bryt gamla vanor

  Med kostersättning under en begränsad period bryts dina gamla vanor över en natt, och resultaten kommer omedelbart. Att enbart äta kostersättning innebär att du har väldigt tydliga ramar för vad som gäller. Du slipper fundera, vilket för många gör det okomplicerat.

 • Träna och drick ordentligt med vatten

  Det är viktigt att träna under viktminskningsfasen. Din muskelmassa är också en framgångsfaktor för att hålla dig viktstabil på sikt. Ta dock inte i för hårt i början, utan börja i lugn takt och öka successivt. Drick ordentligt med vatten för att kompensera att du svettas.

 • Det går inte att träna sig till goda matvanor. Övervikt handlar i nio fall av tio om att vi laddar in för många kalorier.

 • Din egen motivation är avgörande för att för att nå dina mål och lyckas hålla vid en varaktig och hållbar viktminskning.

 • Ditt BMI (Body Mass Index) beskriver förhållandet mellan din vikt och din längd. Räkna ut ditt BMI här.