Ett år med Itrim

I december efterlyste vi en person redo att förändra sin livsstil en gång för alla under ”Ett år med Itrim”. Valet föll på Annelie Fitger, 40 år från Tullinge. Tre månad in i sin resa har Annelie nått normalvikt. Nu fortsätter hon mot målet att känna sig friskare, starkare, piggare och sundare.

Annelie Fitger 

Bor: Tullinge

Ålder: 40 år 

Familj: 2 barn

Yrke: Lärare

Drömmer om: Ett starkare, sundare, piggare jag

Lyssna på Annelie i Itrimpodden

September 

Jag tränar när jag kommer iväg och älskar det. Kanske det bästa med hela Itrimresan - att jag fått tillbaka glädjen i att träna! Nu har jag också köpt några PT timmar - behöver få mer hjälp i hur jag kan träna på egen hand när jag inte hinner komma till Itrim för att träna. Jag håller också i mina kvällsdopp. Vattnet blir kallare och kallare men jag vaknar till - och försöker känna in, njuta och omfamna det lilla i allt det stora. 

Det har varit många födelsedagar att fira, i stort något firande varenda helg senaste tiden.  Men mina vanor nu känns etablerade och att gå ut och äta eller ha fikastunder är inget problem då jag vet hur kosten påverkar mig och jag kan göra mina val klokare. Väldigt skön känsla. Jag är tacksam för att jag vågar lita på nya kunskaper kring kosten när jag är ute och äter eller bjuds på fikastunder. Jag känner mig tryggare i mina val efter mina coachsamtal med min coach på Itrim. 

De mörkare kvällarna påverkar mig, tycker inte alls om hösten men känner mig ändå så mycket piggare än jag gjort tidigare. Jag försöker också jobba på att ändra mina tankar kring sådant jag ändå inte kan påverka. Tankar är bara tankar och det gäller att inte fastna i en del av dem utan snarare samla energi så jag kan sortera bland de. I det stora mår jag väldigt bra och är så tacksam över det. 

Vecka 36

Vardagen är igång och med den PT small Group på torsdagar. Så himla kul och perfekt träning för mig. Har bokat in 5 PT- tillfällen också så jag kan hålla peppen uppe hela hösten. Tack och lov bjuder helgerna fortfarande på lite semesterkänsla. Var till Dalhalla i helgen och fick äntligen uppleva hur magiskt det är, trots mygg och kyla.

Vecka 35

Att jag skulle lyckas gå ner trodde jag ju aldrig när jag började, men nu är det minus 25 kg. Fortsätter mot allt det fina som bättre hälsa innebär!

Vecka 34

Försöker fånga de vackra kvällarna längs sjön nu när jobbet är igång. Kvällspromenad plus kvällsbad - tänk att det är så härligt att komma ut. Har till och med joggat för att känna om det kan bli något för mig nu i höst.

Vecka 33

Tillbaka på jobbet och jag känner att jag inledningsvis kommer fortsätta med enkla luncher från Itrim. Så smidigt, enkelt och gott!

Vecka 32

Blivit turer till blåbärsskogen och bakning av barnvänliga blåbärsmuffins och pajer nu när nästan hela veckan regnat bort. Hunnit med flera besök på gymmet också vilket har känts kul. Veckorna går så fort och nu gäller det att börja hitta tillbaka till vardagsrutinerna igen. 

Vecka 31

Frukost delux under semestern. Har hittat svamp under nästan varje morgonpromenad med hunden som blivit bästa starten på dagen ihop med en kopp te. God frukost = bra vana!

Vecka 30

Jag älskar sommaren! Precis allt är så mycket enklare, härligare och bättre. Jag har just varit ute till skogs och plockat blåbär med hund och dotter. Nu ska vi baka några blåbärsmuffins enligt önskemål till kvällsdoppet. Vi försöker bada i sjön varje kväll så länge det går och jag älskar det. 

Vecka 29

Här är jag i en kanot på sjön och det är helt magiskt härligt! Jag har alltid bott nära sjön men nu har jag äntligen flyttat in i mitt nybygge och det är bara 50 meter ner till vattnet. Så det gäller att suga in och njuta av alla tillfällen som går att fånga. Det blev inte så enkelt som jag trodde att hålla mig nyttig, den här veckan har det blivit många undantag. 

Vecka 28 

Bikiniångesten - den som så ofta kommer redan i provhytten och blir så stark att man hoppar över att ens köpa bikinin… Eller när man sitter på stranden istället för att leka med barnen i vågorna? 

Nej, tänka sig - inte i år. Jag köpte mig en bikini och jag har badat som aldrig förr! Känslan den här sommaren är mycket bättre än tidigare somrar, jag har t.ex. gått den korta sträckan ner till havet i just bikini och inte varit inlindad i handduk eller kläder. Jag har gått strandpromenader och badat - i bikini! Det är stort för mig som bott i så kallade shapingbaddräkter, shorts och klänningar senaste åren. Så stort varmt TACK till er på ITRIM för att ni fått mig på bättre banor det här första halvåret. Nu fortsätter vi framåt!

Vecka 27

Tio dagar i Spanien med barnen - kanske blev det största utmaningen hittills i att lyckas hålla i kosten. Utanför porten fanns en stor glassbar och i värmen vill man ju helst dricka sangria varje dag. Tur att paddelbanan nedanför fanns så vi kunde boka den dagligen i allafall.  Annars blev det mest strandpromenader, sol, bad och så många kvällar med god mat. Hemma lagades det mest barnvänligt med möjlighet till lite eget ihop plock typ kyckling, sallad, tacos, pastasallad. På restaurangerna blev det goda sallader och skaldjur för mig. Mums! 

Vecka 26

Jag har varvat lite EGYM med utevistelse som träning nu. Tacksam att bo så nära sjön så jag kan gå ner och ta mig ett dopp och faktiskt simma ute. Jag har tagit mig i kragen och varit med barnen på fotbollsplanen också - men hej kondis vad du gjorde mig påmind. Får se om jag lyckas kicka igång att börja springa. Det känns väldigt långt bort än, jag har ALDRIG gillat att jogga men skulle så gärna ändå vilja tycka om det. Kan jag lura min hjärna tro? 

Vecka 25

Nu är det sommarledighet och tid för avkoppling. Så blev det äntligen midsommar som firades med vänner och barn på landet. Herregud så skönt det är att bara vara... Att plocka blommor, klappa hästarna, se barnen fiska och njuta av tiden. Det är återhämtning deluxe för mig. 

Vecka 24

Varit på landet och barnen badar sen i början av maj men jag har fortfarande inte tagit årets första dopp. Jag satsar på bad till midsommarafton istället tror jag. Då är det fem månader sedan jag blev medlem på Itrim så får fira halvåret med ny baddräkt och ett dopp tänker jag! 

Vecka 23

Jag tog en kvällsturer upp på Högdalstoppen och gjorde en hjulning! 😅 Stel och så men lite kul ändå! 

Vecka 22

Tänk att kosten har så stor inverkan på kroppen! Främst är det ju kosten jag förändrat och som jag tror ger så goda resultat. Favoritfrukost just nu är knäckebröd och en kopp grönt te. Jag är inte lika panikkaffesugen om morgonen längre ens. 

Vecka 21

Just nu det är långa dagar med mycket jobb och vänner man vill hinna träffa. Det gör att återhämtningen blir extraviktig för mig. Min plats på jorden är nära skog och sjö vilket jag uppskattar och är så tacksam för. Det blir många kvällspromenader förbi mitt nya boende som är ett nybygge - och lite försenat men som jag längtar nu.

Vecka 20

Nu blir det dagar på landet och äntligen är det värme. Grusvägar med gullvivor är ju livet! Väger äntligen som jag gjorde innan barn och det är så skönt att känna sig lite lättare igen.

Vecka 19

Hund och jag traskar på som aldrig förr och vi har sprungit en del i skogen, så härligt med vår ute! Jag har boxats vidare i min PT Small group och jag tycker verkligen om stämningen där. Vi skrattar och har kul mellan repetitionerna och det börjar kännas som vi känner varandra. Önskar att jag hade lite närmare till gymmet men funderar på att köpa PT- timmar för hemmaträning. Det skulle passa mig tror jag!

Vecka 16

Har gått över till kostplanen Varierat. Vilket betyder att jag äter vanlig mat till frukost och lunch och kostersättningar till mellanmål och middag. Under helgerna byter jag ibland så jag äter kostersättning till lunch och vanlig mat till middag. Efter besök hos vänner med höns fick jag med mig ägg hem, perfekt nu när jag får äta vanlig mat igen. Gott och nyttigt! 

Vecka 15

Träffade min hälsocoach Malin och fick känna på vikten jag tappat. Helt sjukt att jag faktiskt lyckats gå ner så mycket i vikt för det trodde jag ju aldrig att jag skulle lyckas med när jag startade. Nu är jag faktiskt igång på riktigt och peppad på fortsättning. Ljuset gör allt så mycket lättare dessutom. Kan, vill och ska bli sund och stark!

Vecka 14

Födelsedagar och påskledighet gjorde att jag unnade mig både tårta och bubbel i solen. Tur att man inte fyller år varje vecka, det är viktiga är att jag kommit tillbaka till mina matrutiner igen. 

Vecka 13

Veckorna går fort. I skolvärlden är det en hektisk period mellan sport- och påsklov. Känns nästan som det bara är måndag och fredag. Ett tandläkarbesök satte stopp för min PT Small Group den här veckan så det blev EGYM istället. Där var det dags för nytt styrketest och den här gången var jag visst inte lika stark som tidigare. Jag blev dessutom trött snabbt, men jag var där!   

Vecka 12

Den här veckan har jag trotsat det gråa vädret och för första gången testat ett utegym. Det blev väldigt spontant men det är ju de små förändringarna som är viktiga sägs det. Ni vet, man tar trappan istället för rulltrappan, man tar lite djupare kliv i backarna och man kan faktiskt passa på att göra något när man ändå går förbi ett utegym. 

Kurvorna i appen där jag följer mina framsteg visar nu att jag nått "normalvikt". Det är inte klokt om det stämmer?! Längtar därför lite extra till nästa samtal med min coach så jag kan följa upp mina värden och sätta nya delmål. Vill ju känna mig stark(are) när sommaren så småningom kommer.   

Vecka 11

Efter påhälsning av vinterkräksjukan hos både barn och mig längtar jag nu till vardag igen.

Har i allafall hittat tre träningslåtar när jag legat hemma i sällskap av djuren som jag tror kommer vara perfekta i lurarna på gymmet. 

Close your eyes - Felix Jaehn
Save your tears - The Weeknd
Another love - Tom Odell

Nu skaffar vi oss en ny FRISK vecka!

Vecka 10

Jag får en del frågor om hur jag äter. Jag äter fortfarande kostersättningar, nu LCD (Low Calorie Diet). Så här kan en vanlig dag se ut: 

  • Alltid kaffe på morgonen, gärna med en smoothie
  • Lunch blir det oftast en soppa på jobbet
  • Mellanmålet på eftermiddagen blir en smoothie
  • Middag blir ofta pasta (Itrim Hot Meal), som gärna piffas med lite basilika för att ge tallriken lite färg

Jag är verkligen mätt hela dagen och inte det minsta sugen på annat när jag äter såhär regelbundet. Hade jag vetat att det var såhär enkelt hade jag börjat tidigare. 

Vecka 9

Sportlov och härligt väder ute! Barnen är på Gran Canaria och
det jag längtar efter här hemma är lättare kläder och att gatorna sopas. Jag har varit ledig hela veckan och tränat varje dag. Dessutom har jag fått med mig min vän Anna - och att träna tillsammans med någon är ju det bästa! Dessutom möts man av leenden och ett varmt "Hej Annelie" varje gång man kliver in på Itrim. Det är så fint! Heja mig och alla som är igång med sin träning och kämpar på. Nu väntar vi bara in värmen och våren!

Vecka 7

Såhär glad känner man sig när man tränat och ser resultat på vågen. Det trodde jag aldrig. Oxveckorna är förbi och nu är vi snart i mars. Så glad för alla hejarop och känna att något händer. Nu är det dags för sportlov, med fokus på sport! 

Vecka 6

Veckorna går fort. Den här veckan har jag varit på resande fot, går en rektorskurs på Mittuniversitetet och det är väldigt kul att få inspiration och nätverka men desto svårare att förklara varför jag tackar nej till serverade luncher och middagar. Jag följer ju fortfarande min kostplan även om jag faktiskt fuskat pyttelite. 

Jag missade också min PT SmallGroup i tisdags vilket inte alls kändes bra. Tänk att jag redan börjat sakna min träning! 

Den här helgen ska ska jag få till två träningspass och minst två sköna promenader. Tycker nog det börjar kännas som våren är i antågande nu när mornarna blir ljusare. På återseende! 

Vecka 5

Att ta kontrollen över sitt liv. När jag har barnvecka vill jag maxa tiden med barnen. Jag har saknat dem extra mycket efter en hektisk period och känslan har varit att vi behöver få vara tillsammans. Den här veckan har det dessutom varit VAB men jag har ändå kunnat fokusera på min resa mot att bli mer hälsosam. Jag håller hårt i det jag kan påverka (kosten) och när jag inte kommit  iväg till gymmet har jag tänkt på vad jag ändå förändrat på en månad. Vill inte känna mig misslyckad utan väljer att tänka på det jag förändrat senaste veckorna och försöker vara snäll mot mig. 

Tänker att jag ändå gör bra val utifrån mitt långsiktiga mål, och jag vill ju vara en närvarande mamma och en mamma som tar hand om sig själv. Här är jag på bio med bubbelvatten citron istället för cola zero. Jag kan när jag vill och tänker efter. Vabbruari är redan halvvägs!

Vecka 4

Vecka fyra är avklarad, och mer än livsstilen har förändrats då Annelie flyttat. Inte alltid helt lätt att hålla igång träningen samtidigt som livspusslet ska läggas, det är vi nog många som kan skriva under på. Promenader med hunden har det dock blivit. 

Annelie har lämnat VLC (Very Low Calorie Diet) bakom sig och har nu gått över till LCD (Low Calorie Diet), övergången har fungerat över förväntan. Nu rör funderingarna hur det ska gå när hon ska gå över till att laga vanlig mat igen? 

Vecka 3

Annelie har precis avslutat sina tre första veckor med kostersättning VLCD (Very Low Calorie Diet). Nu går hon över till nio veckor LCD (Low Calorie Diet). Att etablera nya vanor är inte alltid lätt, något hon delar med sig av i veckans video. 

Vecka 2

Det första som händer när du blir medlem hos Itrim är att du träffar din personliga Hälsocoach för en hälsoanalys. Här läggs en första viktig grund till din livsstilsförändring. Annelie har gjort sin, nu är det din tur! 

Boka en gratis hälsocheck idag

Vecka 1

En viktig nyckel till att lyckas med en livsstilsförändring är att hitta "ditt varför". En tydlig bild av var du ska kommer att vara din främsta inspirationskälla när motivationen tryter. Annelie drömmer om att känna sig friskare, starkare, piggare och sundare. Kanske till och med lite pånyttfödd. Vad är ditt varför?