Ett år med Itrim

I december efterlyste vi en person redo att förändra sin livsstil en gång för alla under ”Ett år med Itrim”. Valet föll på Annelie Fitger, 40 år från Tullinge. Tre månad in i sin resa har Annelie nått normalvikt. Nu fortsätter hon mot målet att känna sig friskare, starkare, piggare och sundare.

Annelie Fitger 

Bor: Tullinge

Ålder: 40 år 

Familj: 2 barn

Yrke: Lärare

Drömmer om: Ett starkare, sundare, piggare jag

Vecka 13

Veckorna går fort. I skolvärlden är det en hektisk period mellan sport- och påsklov. Känns nästan som det bara är måndag och fredag. Ett tandläkarbesök satte stopp för min PT Small Group den här veckan så det blev EGYM istället. Där var det dags för nytt styrketest och den här gången var jag visst inte lika stark som tidigare. Jag blev dessutom trött snabbt, men jag var där!   

Vecka 12

Den här veckan har jag trotsat det gråa vädret och för första gången testat ett utegym. Det blev väldigt spontant men det är ju de små förändringarna som är viktiga sägs det. Ni vet, man tar trappan istället för rulltrappan, man tar lite djupare kliv i backarna och man kan faktiskt passa på att göra något när man ändå går förbi ett utegym. 

Kurvorna i appen där jag följer mina framsteg visar nu att jag nått "normalvikt". Det är inte klokt om det stämmer?! Längtar därför lite extra till nästa samtal med min coach så jag kan följa upp mina värden och sätta nya delmål. Vill ju känna mig stark(are) när sommaren så småningom kommer.   

Vecka 11

Efter påhälsning av vinterkräksjukan hos både barn och mig längtar jag nu till vardag igen.

Har i allafall hittat tre träningslåtar när jag legat hemma i sällskap av djuren som jag tror kommer vara perfekta i lurarna på gymmet. 

Close your eyes - Felix Jaehn
Save your tears - The Weeknd
Another love - Tom Odell

Nu skaffar vi oss en ny FRISK vecka!

Vecka 10

Jag får en del frågor om hur jag äter. Jag äter fortfarande kostersättningar, nu LCD (Low Calorie Diet). Så här kan en vanlig dag se ut: 

  • Alltid kaffe på morgonen, gärna med en smoothie
  • Lunch blir det oftast en soppa på jobbet
  • Mellanmålet på eftermiddagen blir en smoothie
  • Middag blir ofta pasta (Itrim Hot Meal), som gärna piffas med lite basilika för att ge tallriken lite färg

Jag är verkligen mätt hela dagen och inte det minsta sugen på annat när jag äter såhär regelbundet. Hade jag vetat att det var såhär enkelt hade jag börjat tidigare. 

Vecka 9

Sportlov och härligt väder ute! Barnen är på Gran Canaria och
det jag längtar efter här hemma är lättare kläder och att gatorna sopas. Jag har varit ledig hela veckan och tränat varje dag. Dessutom har jag fått med mig min vän Anna - och att träna tillsammans med någon är ju det bästa! Dessutom möts man av leenden och ett varmt "Hej Annelie" varje gång man kliver in på Itrim. Det är så fint! Heja mig och alla som är igång med sin träning och kämpar på. Nu väntar vi bara in värmen och våren!

Vecka 7

Såhär glad känner man sig när man tränat och ser resultat på vågen. Det trodde jag aldrig. Oxveckorna är förbi och nu är vi snart i mars. Så glad för alla hejarop och känna att något händer. Nu är det dags för sportlov, med fokus på sport! 

Vecka 6

Veckorna går fort. Den här veckan har jag varit på resande fot, går en rektorskurs på Mittuniversitetet och det är väldigt kul att få inspiration och nätverka men desto svårare att förklara varför jag tackar nej till serverade luncher och middagar. Jag följer ju fortfarande min kostplan även om jag faktiskt fuskat pyttelite. 

Jag missade också min PT SmallGroup i tisdags vilket inte alls kändes bra. Tänk att jag redan börjat sakna min träning! 

Den här helgen ska ska jag få till två träningspass och minst två sköna promenader. Tycker nog det börjar kännas som våren är i antågande nu när mornarna blir ljusare. På återseende! 

Vecka 5

Att ta kontrollen över sitt liv. När jag har barnvecka vill jag maxa tiden med barnen. Jag har saknat dem extra mycket efter en hektisk period och känslan har varit att vi behöver få vara tillsammans. Den här veckan har det dessutom varit VAB men jag har ändå kunnat fokusera på min resa mot att bli mer hälsosam. Jag håller hårt i det jag kan påverka (kosten) och när jag inte kommit  iväg till gymmet har jag tänkt på vad jag ändå förändrat på en månad. Vill inte känna mig misslyckad utan väljer att tänka på det jag förändrat senaste veckorna och försöker vara snäll mot mig. 

Tänker att jag ändå gör bra val utifrån mitt långsiktiga mål, och jag vill ju vara en närvarande mamma och en mamma som tar hand om sig själv. Här är jag på bio med bubbelvatten citron istället för cola zero. Jag kan när jag vill och tänker efter. Vabbruari är redan halvvägs!

Vecka 4

Vecka fyra är avklarad, och mer än livsstilen har förändrats då Annelie flyttat. Inte alltid helt lätt att hålla igång träningen samtidigt som livspusslet ska läggas, det är vi nog många som kan skriva under på. Promenader med hunden har det dock blivit. 

Annelie har lämnat VLC (Very Low Calorie Diet) bakom sig och har nu gått över till LCD (Low Calorie Diet), övergången har fungerat över förväntan. Nu rör funderingarna hur det ska gå när hon ska gå över till att laga vanlig mat igen? 

Vecka 3

Annelie har precis avslutat sina tre första veckor med kostersättning VLCD (Very Low Calorie Diet). Nu går hon över till nio veckor LCD (Low Calorie Diet). Att etablera nya vanor är inte alltid lätt, något hon delar med sig av i veckans video. 

Vecka 2

Det första som händer när du blir medlem hos Itrim är att du träffar din personliga Hälsocoach för en hälsoanalys. Här läggs en första viktig grund till din livsstilsförändring. Annelie har gjort sin, nu är det din tur! 

Boka en gratis hälsocheck idag

Vecka 1

En viktig nyckel till att lyckas med en livsstilsförändring är att hitta "ditt varför". En tydlig bild av var du ska kommer att vara din främsta inspirationskälla när motivationen tryter. Annelie drömmer om att känna sig friskare, starkare, piggare och sundare. Kanske till och med lite pånyttfödd. Vad är ditt varför?