Ett år med Itrim - Anna Rönnelöw

Anna Rönnelöw

Bor: Vendelsö

Ålder: 44 år 

Familj: Sambo och fyra barn

Yrke: Arbetar med utbildning och personal samt driver eget företag. 

Drömmer om: Gå ner 30kg och orka med mina fritidsintressen - fjällvandra, bestiga berg och paddla kajak. Jag hoppas att året med Itrim blir en satsning för livet, för att jag ska kunna vara den mamma, dotter och sambo jag vill vara.

Vecka 23

Jag och 3 av mina barn drog iväg och åkte lite skidor på påsklovet. Det var verkligen jättehärligt! Ett tips, som var supersmidigt, var att ha en vattenflaska och några Smoothies och Meal Bars liggande i väskan. Då var det lätt att få i sig några nyttiga, mättande och goda inslag i backen istället för att äta våfflor och hamburgare flera gånger om dagen! Då slapp jag också stressa över att hitta nån restaurang som hade något jag var intresserad av utan barnen kunde välja något som passade dem. 

Det var väldigt skönt att känna att jag hade kraft i benmusklerna så jag orkade stå på i åkningen också! Alla cross-passen med min PT Frida har verkligen gett utdelning!

Vecka 22

Det där med vikt känner jag nu verkligen har blivit en slags hets som jag inte tycker om att fokusera på alls. Men, samtidigt blir det lite oundvikligt eftersom jag har satt ett mål på just vikt. Men det fina med Itrim är att man kollar på så mycket mer än bara det. 

Senaste invägningen hade jag gått upp i vikt, men med bra stöttning från min hälsocoach och siffrorna från InBody vågen så kan jag börja förstå mig själv mer. Vissa perioder samlar man på sig mer vätska också så jag har förstått nu att själva vikten inte är det viktigaste!

Som nu när jag har gått upp 1,5kg i vikt, men siffrorna visar att jag har gått upp 1,7kg muskler och gått ner 1,6kg fett! Så det känns faktiskt ändå helt okej! Det viktigaste är också att jag känner att jag har kontroll även om det kommer stunder då kroppen skriker efter kolhydrater. Men jag börjar förstå hur allting funkar vilket ger mig en trygghet!

Vecka 21

Nu har jag planat ut i min viktnedgång. Jag äter mer vanlig mat. Och det är ju det här som är mer problematiskt, eftersom ju mer jag äter desto hungrigare blir jag! Men det är ganska skönt att ha med sig Itrims handflatemetod. Tänka att man ska få i sig mer grönsaker och protein generellt och mindre kolhydrater.

På min senaste mätning hade jag ”bara” gått ner 300g. Jag blev först besviken men då visade min hälsocoach hur jag faktiskt ändå gått ner mer i fett och upp i muskler! Då känns ju allt helt ok ändå! Sen finns det så många andra roliga parametrar man kan glädjas åt via vågen på Itrim. Som till exempel att det viscerala fettet minskar. Det är ju otroligt viktigt och något att glädjas åt oavsett vad vågen visar!

Vecka 20

Sakta men säkert börjar det infinna sig ett lugn i själen! Det har gått så lång tid nu att jag början vänja mig vid det här! Det är lite intressant att se hur mycket en vana gör! Nu är det normalt att gå och träna 3ggr/vecka. Jag märker att jag nästan tycker det är märkligt de dagar jag inte tränar!

En sak som gör träningen så mycket roligare är ljudböcker! Jag kan bli helt uppslukad av en ljudbok och när jag tränar i maskinerna är det ett fantastiskt ställe att avnjuta den! Jag behöver inte tänka på nåt, bara följa vågen, inte räkna eller hålla koll på nånting utan kan försvinna in i ljudboken och få träningen på köpet! Märker också att jag ibland värmer upp i en konditionsmaskin längre än mina vanliga 10min när jag lyssnar på en ljudbok! 

Rekommenderar starkt serien The seven sisters av Lucinda Riley, tips är också att lyssna på engelska versionen! 

Vecka 19

Nu har jag gått ner 27,2 kilo! 

Det är helt otroligt och kroppen är så otroligt annorlunda! Det jag vet nu är att det börjar bli jobbigt att hålla mig själv på banan. Jag och min hälsocoach Elaine pratar mycket om anledningarna till varför jag kan bli sugen på snabba kolhydrater och vad jag kan göra för att förbereda mig och hantera när det kommer en våg av cravings. Återigen handlar ju mycket om att hålla sig till rutinerna. Inte bara att äta utan hela livspusslet! Men just för att inte hela tiden bli sugen på nåt är det viktigt att äta regelbundet och att dricka vatten.

Jag hörde en gång att kroppen inte förstår skillnaden på hunger och törst, så ofta om man känner sig hungrig kan man lika gärna vara törstig! Så ibland när jag blir hungrig på försöker jag dricka vatten först! 

Jag har också vågat mig på att klättra igen! Så skönt att väga 27 kilo mindre och orka klättra igen! Det är så himla roligt!

Vecka 18

Nu ska jag börja äta ännu mer vanlig mat. Jag märker att det är otroligt viktigt att jag har förberett lunch så att jag inte faller för frestelsen att äta nåt onyttigt. Det har redan hänt både en och två gånger. Jag älskar sushi och det är ganska lätt för mig att ge mig själv olika ursäkter för att välja det istället för något bättre, tex en sallad. Det ligger ett sushiställe i samma hus som kontoret medans jag måste gå en bit för att köpa en sallad.

Så att se till att det finns sallad i kylen på jobbet är verkligen att föredra! Men återigen är det planering, planering, planering! Och det är svårt att bli mätt på samma sätt! Tänk att jag tidigare aldrig var hungrig och nu är jag hungrig hela tiden! Måste komma ihåg att dricka mer vatten och te! Det hjälper faktiskt när suget är som värst!

Och hittills har jag klarat av att fortsätta ned i vikt och upp på berget!

Vecka 17

Den här veckan är en av mina favoritveckor på året! Både alla hjärtans dag och min födelsedag inträffar inom en veckas tid. Så det blir och många blommor från familj och vänner och det är härligt sådär mitt i vintern! Det firades dock utan varken gelehjärtan eller tårta . Jag saknade faktiskt inget av det. Men istället lyxade vi till det med en riktigt god middag. Suovas och hembakta gahkkus. Allt blir lite godare över öppen eld! 

Vecka 16

Har avverkat en härlig vecka hemma i Jokkmokk. Det var dags för årets vintermarknad och då är det alltid kul att komma hem! Man träffar så otroligt mycket gamla vänner och bekanta och hela samhället fylls av liv, knallar, renrace och vackra koltar! Jag har fortfarande noll intresse av att dricka alkohol vilket är intressant! Jag trodde faktiskt att just en sån här ”hemvändartillställning” med krogbesök 3 kvällar på raken skulle göra mig sugen på några glas men faktiskt inte! Har inget behov av att dricka alkohol och tror att det har att göra med att jag vet att jag:
1 - inte bränner något under tiden man har alkohol i kroppen och 2 - alkohol gör ofta att jag blir sugen på en massa skräp! Jag tillät mig köpa ett hekto marknadsnougat, de kan man ha i frysen och ta en liten bit då och då bara! Det är på något sätt viktigt att inte förbjuda sig för mycket utan lära sig hantera sina frestelser! 

Vecka 15

Jag har börjat introducera vanlig mat efter Itrims Handflatemetod för viktminskning, och det går sådär om jag ska vara ärlig. Det är mycket svårare än jag trodde faktiskt! Ofta under mina första första månader på ersättning fick jag höra ”men gud så starkt av dig att klara av att bara äta sånt där” men det är ju så mycket enklare! Allt är i balans, man är aldrig hungrig eller sugen på nåt! Med mat får jag mycket starkare sug efter allt, är hungrig hela tiden och har lätt för att äta hela tiden.

Det här är mycket svårare än jag trodde! 

Jag försöker planera och se till att jag har mat hemma som är bra, men det är svårt! 

Har haft några dagar där jag känner att jag helt tappar fokuset. Men försöker tänka att det är ok att avvika ibland, bara man går tillbaka till rätt väg sen igen!

Vecka 14

Återigen en vecka av väldigt mycket stress och den här gången både fysisk och psykisk! Dock inget som egentligen går att göra nåt åt, då jag håller på att tömma mitt gamla barndomshem, så jag får bara härda ut! 

Nu ser jag tydligt ett mönster och känner hur kroppen fullständigt skriker efter snabba kolhydrater när jag blir stressad. Men att andas djupa andetag funkar rätt ok! Det och njuta lite av en vacker natur, att solen skiner vackert genom träden eller att fåglarna kvittrar! 

Ännu en gång märker jag att rutinen att se till att äta var 3:e timme som jag har kommit in i så bra verkligen hjälper mig. Jag förstår att jag kommer att behöva förbereda mig inför att äta som vanligt eftersom jag numer har blivit van att all mat jag ska äta är klar på bara nån minut! En bar eller färdig shake är redo direkt och jag har även fått i mig det jag ska äta på mindre än 5 minuter. Det kommer att ta betydligt längre tid sen, både att fixa maten och äta den. Så även här måste jag börja ställa om, och skapa nya, fungerande rutiner! 

Men ikväll ska jag till gymmet och jag längtar verkligen efter att få låta musklerna få jobba lite efter de dryga 200 milen stillasittande i en bil! Jag blir fortfarande glatt överraskad över att jag längtar efter varje träningspass! 

Vecka 13

Jag har varit väldigt stressad på sista tiden. Det har varit mycket både i jobb- och privatlivet, och jag märker att det är här jag har min akilleshäl!

Jag har vetat sen tidigare att jag äter när jag mår ”dåligt” och nu blev det väldigt tydligt. Mycket eftersom jag har mått så bra under så lång tid och min kropp har känts så mycket bättre i allmänhet så blev det så tydligt när det infann sig en oro och ett sug som jag inte känt på länge. Sug efter snabba kolhydrater, onyttig mat, snacks osv. samtidigt som (och kanske på grund av att) min hjärna jobbar i 190km/h på flera olika områden samtidigt. Jag märker att det är otroligt viktigt att bibehålla rutinerna i de här stunderna. Dricka mycket vatten och hålla tiderna, alltså äta var 3:e timme som jag brukar. Om jag gör det går det bättre även om det inte försvinner. I söndags hade jag ett weak moment och tog lite snacks som fanns kvar från helgen, men blev så irriterad på mig själv så jag tog på mig träningskläderna och drog ut och sprang (joggade) 5 km. Det slutade med att jag fick ont i knät, men det kändes ändå lite bättre efteråt.

Återigen fick jag en bekräftelse på att jag ska äta sånt som jag mår bra av, och snacks mådde jag ju inte bra av eftersom jag gjorde mig själv besviken! Så det är också en bra reminder till mig själv när jag ska börja äta vanlig mat! Håll rutinerna, se till att det finns bra och näringsrik mat och stressa mindre! Det här ska jag prata med min coach om näst gång vi ses.

Men det är fortfarande kul att gå till gymet, och särskilt PT-small Group passen! Man blir så himla glad av dem!

Vecka 12

Nu har jag ätit måltidsersättningar i ungefär 10 veckor. Jag har gått ner 22,4 kg hittills och har kommit ungefär 2/3 på väg till mitt mål!  Nu har jag och min personliga hälsocoach börjat förbereda för en introduktion till vanlig mat också. Det är nog det jag själv är mest orolig över. Det är ju så enkelt, så tryggt och så smidigt med kostersättningen! Jag vet exakt vad jag ska äta varje dag. Jag är aldrig hungrig eller sugen och jag behöver inte tänka!

Men snart ska jag börja planera, förbereda mat, se till att jag vet vad jag ska äta och när. Jag är samtidigt nyfiken på hur det blir och jag ska sätta mig och skapa lite olika måltidsförslag så att jag alltid kan hitta något som passar utan att behöva tänka för mycket! Jag behöver några olika alternativ till de olika typerna av måltider som frukost, lunch/middag och mellis. Det ska bli kul!

Något som är riktigt roligt också är att jag plötsligt kommer i en massa kläder som inte alls har passat för bara några månader sedan! Det tillsammans med den lätta känslan i kroppen är bland det bästa med det här! Jag är så tacksam över att livet återvänder! 

Vecka 11

Jag har precis kommit hem från en 4 dagars resa till New York med mina söner. Så nu tänkte jag berätta lite om hur det var att köra 100% itrims måltidsersättningar på den här resan. 

Jag hade planerat att äta gröt till frukost, soppa till lunch och sen bars och smoothies till mellis, middag och kvällsmål.

Jag var först lite orolig över hur det skulle gå med allt. En sak var om jag skulle få ta med mig sakerna in i landet, men det var inga problem. Jag packade ner förpackningarna med innehållsförteckningen till gröten och soppan, och skickade såklart allt i det incheckade bagaget. Jag tog sen med ett par bars och en smoothie till flygresan. Jag tog även med en stor vattenflaska på flyget. På Arlanda har de ett nytt system i säkerhetskontrollen, så man får ta med en massa vätska, så det var smidigt! Jag var också lite orolig över hur jag skulle kunna tillaga maten, men det visade sig gå hur smidigt som helst! Varje morgon hämtade jag upp två koppar tevatten. Den ena gjorde jag gröten i, som jag åt till frukost, och den andra gjorde jag soppan i som jag sate i en termosmugg, redo att dricka till lunchtid! Sen ett par bars och smoothies i ryggan tillsammans med vattenflaskan. De kunde jag sen portionera ut som det passade under dagen. Och med tanke på att vi alltid var på språng så passade det oerhört bra med de snabba enkla måltiderna som kunde intas varsomhelst och närsomhelst! 

Så, tips om man ska resa är: 

  • Planera måltiderna som ska intas, och ta några extra av de som inte kräver nån tillagning utifallatt!
  • Ta med en ryggsäck där du kan ha din dagsranson av mat och vatten.
  • Ta med en termosmugg som du kan ha soppa i som du gör i ordning vid frukost.

Jag hann också med ett gympass på hotellet, men oftast var man rätt slut på kvällarna eftersom vi hade ett ganska intensivt schema. Jag landade på totalt ca 80 000 steg och 80km prommis på Manhattan!  Både fredag och lördag avverkade vi 22,5 km per dag! Men bästa sättet att utforska Manhattan på är ju just att gå. Det finns ju så mycket att se på överallt! 💪

Vecka 10

Nu har nyårsafton och hela 2023 passerat. En av sakerna i mina nyårskarameller är tacksamheten över Itrim! Jag har verkligen fått en rejäl push i rätt riktning och det känns så himla bra att börja det här året på rätt väg! Inga nyårslöften om att jag ska börja träna och äta mer nyttigt! Det är redan en del av min vardag! Mitt löfte till mig själv i år är att hålla mig på rätt väg. Det kommer inte alltid vara så här enkelt, det förstår jag också! Men ett år från idag vill jag kunna tacka mig själv för att jag gett mig rätt förutsättningar för att må bra!

Jag har ätit ”vanlig” mat på nyårsafton och skålade på tolvslaget med en klunk bubbel! Jag har upptäckt att det är viktigt att inte försaka för mycket av de små sakerna i livet, utan tillåta det lilla för att undvika det stora. Jag avslutade året med träning nästan varje dag det var öppet på gymet för att känna att jag skulle kunna äta nyårsmaten med gott samvete! Och idag, första dagen på nya året var det dags för träning och invägning igen! 

Jag trodde faktiskt att jag skulle ha gått upp i vikt sedan min senaste vägning innan jul, eftersom jag ätit så mycket mat, men glädjande nog hade jag gått ner 1.5 ändå! 🙏

De tillfällen som jag har ätit vanlig mat har jag fokuserat på att äta mer grönsaker, mindre fett och kolhydrater, men ändå inte känna att jag förbjuder mig själv nåt. Jag väljer gärna bort vissa saker och särskilt att ta mer av nåt bara för att det är gott. Jag lyssnar in kroppen och försöker hitta första tecknet på mättnad och bestämma mig för att det räcker då! Det är en otroligt skön känsla att inte bli proppmätt och jag känner att jag ifrågasätter mig själv alla tidigare år med varför jag ätit mer efter att jag väl har blivit mätt bara för att det är gott? Det är ju ingen skön känsla alls!

Däremot är det rätt skönt att ha mer energi i kroppen när jag tränar så det ska bli väldigt spännande att börja introducera vanlig mat igen! Men inte riktigt ännu! 

Vecka 9

Idag var jag tillbaka på gymet igen efter julen. Det var väldigt skönt att träna igen och det är härligt att känna att jag saknar att träna när jag inte gör det! Eftersom jag har ätit vanlig mat under julen hade jag mer kraft och ork vilket också var skönt och gav lite försmak på hur det blir sen! På julafton var det gott att äta vissa saker som jag saknat, som lax, sallad, mammas köttbullar och grönsakerna som grönkål, brysselkål mm.

Det är rätt kul ändå att jag saknar bra mat och inte alls är intresserad av att äta en massa godis, bullar kakor, choklad eller så. Utan det jag verkligen ser fram emot nu är riktig och bra mat! Det känns lovande! Men jag märker också hur enkelt det är att ”glömma bort” att äta.

Jag har ju kommit in i en jättebra rutin nu där jag äter var 3:e timme och aldrig är hungrig. Men nu när jag åt vanlig mat blev det bara 3 mål och ingen mellis. Även om jag åt lite och nyttigt så tror jag ändå att jag borde skapa bättre förutsättningar för att få till mellanmålen också! Men idag var jag tillbaka på måltidsersättningarna vilket känns skönt. Det är ju så tryggt, enkelt och bekvämt!

Idag kände jag mig extra stark på gymet, så jag bjuder på en Starke Adolf bild! 

Ser fram emot 2024!

Vecka 8 

Wow -17,8 kg - nu har jag kommit halvvägs till mitt mål - det känns helt otroligt! Det har faktiskt både gått snabbt och varit väldigt enkelt. Jag äter mina kostersättningar och tränar tre pass i veckan  och det rullar liksom på. 

Jag känner mig inte fast eller låst av att inte äta och dricka ”som vanligt”. Det är ganska skönt att aldrig behöva fundera på vad man ska äta. Jag känner mig lätt i kroppen, är aldrig hungrig eller sugen på något och har mycket mindre oro i både kropp och huvud. Jag vet ju att en stor del av den oro man kan uppleva kommer från att tarmarna inte har det bra, och det är väldigt påtagligt just nu. Jag känner mig så mycket lugnare inombords och det känns så skönt. Jag har vid tre tillfällen under dessa 8 veckor ätit ”vanlig mat” vid olika tillställningar där det inte känts som ett alternativ att inte äta, och det gör också att frihetskänslan ökat. Att man inte bygger upp nån slags ”sen ska jag äta ditten och datten” som man förbjudit sig under så lång tid. Jag får äta vad jag vill. Men jag märker själv att jag väljer att äta bra, nyttigt och det kroppen mår bra av de gånger jag ätit vanlig mat. Mer grönsaker, lagom med protein, mindre kolhydrater och fett. Det är bra att jag har fått information om Itrims modell ”Handflatemetoden” så att jag har en uppfattning om vad som kan vara en bra och rimlig mängd och av vilka kostkällor för att hålla mig på banan. 

Nu är det snart jul, istället för att göra knäck och kola blir det en julig jättegod sallad med grönkål, rött äpple och apelsin och  ugnsrostad brysselkål och grönkål, som är himmelskt gott! 

Jag passar på att tacka för alla härliga hejarop och all pepp jag får på mina inlägg - jag blir lika glad varje gång!

Bjuder på en bild från början av resan och idag, kul att se skillnaden.

Önskar er en riktigt God Jul! 

Vecka 7

I fem dagar har jag varit helt däckad. Jag var och tränade förra tisdagen när jag kände att orken bara rann av mig och senare på kvällen la jag mig i sängen under dubbla täcken i feberfrossa och början av en influensa, sen tog jag mig knappt ur den sängen på flera dagar. Det var länge sedan jag var så slut och kanske har det att göra med mitt redan låga energiintag, men herregud så tacksam jag har varit över Itrims shakes, soppor och bars den här veckan. Jag har inte haft orken till att varken laga eller äta något annat den här veckan.

Varje gång jag missat en träning i veckan har det gjort lite ont i mig, för jag har plötsligt börjat gilla att träna och den sköna rutinen som jag är i nu. Framför allt saknar jag alla härliga människor på mitt center som fyller på med energi varje pass och den där sköna känslan efteråt av att jag har gjort något bra för mig själv. 
Och med tanke på det, såg jag det här ordspråket häromdagen. Jag har sett det förut och ofta tänkt på ost, choklad eller nåt bakverk kanske. Men nu upptäckte jag att jag tänkte på ett annat sätt. ”Eat what makes you happy”, handlar ju om att äta sånt som jag mår bra av, som magen och kroppen mår bra av, vilket gör att jag själv i slutändan mår bra. Så nu ska den upp på min inspirationsvägg!   

Vecka 6

Nu kommer en tid av diverse utmaningar, december med all slags julfika, glöggmingel, julbord etc. Här märker jag att det underlättar massor att jag varit så öppen och tydlig med min omgivning gällande min målsättning. Alla vet att jag inte äter eller dricker nåt annat än Itrims produkter just nu. Sist jag var på glöggmingel hade värdinnan fixat en flaska bubbelvatten i en god smak som bara var till mig.  Jag tog också med Meal Bar Mint Chocolate som är supergod att festa till det med. Det gick verkligen över förväntan bra. 

På jobbet har de också låtit mig få se menyn till årets julfest, för att avgöra om jag kan äta något av det eller om jag vill komma med några önskemål. Här har jag och min coach också gått igenom hur jag ska förhålla mig till de olika tillställningarna. Det härliga är att jag får äta vad jag vill, men jag vill inte äta allt. Jag väljer själv att avstå från de saker som jag vet inte ger mig mitt önskade resultat. Det är en härlig känsla och jag känner inte heller att jag gör några uppoffringar, jag bara väljer det som jag mår bra av.

I övrigt har jag också satt några delmål på min långa resa. Det är både milstolpar i vikt, men också en del träningsmål. Och igår nådde jag två av mina delmål: - 15kg och att orka ”plankan” i två minuter, så himla roligt! 

Och jag är också så himla tacksam över all pepp och alla hejarop jag får längs vägen! 

Vecka 5

Nu ska jag erkänna en sak, jag hade fel! Jag har ofta valt en sanning i mitt liv, att jag inte har tid att träna. Att träna tre dagar i veckan har känts oöverstigligt, men det handlar ju faktiskt bara om att prioritera och skapa sig den tiden för sig själv. 

Något jag gjorde direkt, när jag började med Itrim,  var att lägga in fasta träningstider och dagar i min kalender. Det blev en märkbar skillnad, för plötsligt visste jag direkt vilka dagar och tider jag är uppbokad för träning. Resten planeras sen. Planerade tider gör att hela min grundinställning har ändrats. Jag är medveten om att jag ska träna hela dagen och det gör att jag förbereder mig för att träna tidigt, planerar måltiderna ochnär jag åker hem är jag mentalt redo så jag inte slänger mig i soffan och slöar till.

En annan sak som jag också märker nu är att det är en stor fördel för mig att lägga träningen på vardagar. Då har jag fortfarande möjlighet att göra saker fritt på helgen och om jag av någon anledning skulle missa en av träningsdagarna finns det många andra dagar kvar att ”ta igen det” på. 

Sen är det rätt skönt med de passen jag kör i maskinerna, de som ställer in sig själv och säger åt mig vad jag ska göra. Jag behöver bara ta mig till gymet, träningen går av bara farten. Men allra bäst och roligast är PT Small Group (personlig träning i liten grupp). Vi är ett riktigt härligt gäng och har en fantastisk coach i Frida (på bilden) som pushar och peppar oss genom passen! Bra tempo, mycket energi och alltid helt slut efteråt.  Ändå längtar man redan till nästa pass så fort det är slut! 

Vecka 4

Nu har jag nått mitt första delmål, under 100kg. Jag har visualiserat mitt mål som en resa uppför Kilimanjaro, det är väldigt skönt att ha kommit hit så snabbt och relativt enkelt ändå.
Jag har gått ner 13kg nu och i vanliga fall hade man kanske känt sig nöjd och tillåtit sig själv att kliva av den strikta kosthållningen, men jag har långt kvar och det känns tryggt att min coach har koll på min resa och att jag ska fortsätta med kostersättningarna några veckor till.

Jag måste ju också förbereda mig för att när man börjar introducera vanlig mat igen eftersom det då kommer en del vikt tillbaka igen. Idag var det första gången jag fick göra ett nytt styrketest i maskinerna, och döm om min förvåning när jag hade ”blivit svagare”!? På de flesta maskiner/muskelgrupper i alla fall. Men samtidigt är det ju inte så konstigt eftersom jag äter otroligt lite energi och sist när jag gjorde mitt första styrkeprov var jag ju supertaggad, musklerna var fulla med energi och en lite högre adrenalinnivå hjälpte nog till.

Igår byttes också programmet till ”negativ viktträning” vilket innebär att det blir tvärtom. Det som brukade vara tungt upp går lätt, men sen läggs vikt på åt andra hållet, så måste man bromsa och hålla emot på tillbakavägen vilket var oväntat jobbigt. Men väldigt kul med variation i träningen. Idag ser jag fram emot det superjobbiga men jättehärliga PT-smallgroup passet! Här har de verkligen lyckats med en bra och positiv teamkänsla och jag blev fint välkomnad i gruppen direkt, bästa gänget!!

Vecka 3

Jag ska helt ärligt, med handen på hjärtat, säga att jag hade nog en förutfattad mening om Itrim. Jag trodde att Itrims upplägg till största del handlande om att gå ner i vikt med shakes och soppor, assisterat av ökad rörelse. Men nu har jag blivit överbevisad flera gånger redan under mina första 3 veckor. Både gällande maten och träningen!

Det finns självklart soppor och shakes, men det finns också smoothies, gröt och maträtter. Varje dag äter jag just nu 5 kostersättningar. Jag brukar börja med gröt till frukost, (det finns både en kardemumma & vanilj och en äpple & kanel) sen blir det en rätt till lunch (ofta nån gryta med ris eller pasta), en av de smarriga smoothiesarna till mellis, en rätt till middag och en soppa till kvällsmat. Jag hinner aldrig bli hungrig! 

Sen när det gäller träningen, wow! Jag gillar verkligen att jag kan gå till gymet, köra 10-15 min uppvärmning och sen är det bara att ”åka med” när maskinerna säger åt mig exakt vad jag ska göra. Men det är ju inte bara det. Förra veckan gick jag på mitt första PT-smallgroup. Det är ett pass med en PT i en lite mindre grupp (max 8 pers) med riktigt bra fokus. Jag går på ett cross-fit inspirerat pass och det var riktigt bra. Helt slut efteråt, men en riktigt härlig grupp med mycket pepp. Så himla kul! Jag tror att jag hade träningsvärk i 4 dagar efteråt och det är faktiskt skönt med träningsvärk just nu. Då känns det ju att man har tagit i ordentligt. Idag var det dags för andra passet och jag är helt säker på att det blir träningsvärk ett par dagar nu också! 

Vecka 2

Senaste veckan har jag varit på höstlov med mina döttrar i Jokkmokk. Jag var väldigt orolig för hur det skulle gå med maten. Inte bara för att all mat jag brukar äta där är favoriter såsom suovas, älgstek och rökt fisk, men också för att kostersättningar skulle tillredas när jag var på resande fot inklusive en natt på hotell. Det visade sig gå över förväntan! 

Vi bodde första natten på Scandic (som också hade tillgång till gym, vilket gjorde att jag fick till ett träningspass också) där det fanns en micro så jag kunde laga både middag och frukost i nere i receptionen. Supersmidigt! 

De drickfärdiga smoothiesarna kom väl till pass när jag var på flygplatsen, i bilen eller i övrigt på språng.

Jag hade tillgång till micro halva tiden men upptäckte också att det gick jättebra att tillaga allt i en vanlig kastrull! 

Jag märkte att det var en stor fördel i att planera dagarna i förväg så att man lätt kunde förbereda och ta med sig det som behövdes. 

Jag hade med några extra smoothies med utifall att jag skulle få svårt att äta den tillagade maten nån dag, men de behövdes aldrig!

Nu är jag tillbaka och det var härligt att avsluta en lång dags resande tillbaka till Stockholm på gymet och få aktivera kroppen lite!

Ikväll ska jag på mitt första PT small group! Det ska bli så spännande!!

Bjuder på en härlig höstvinterbild från Jokkmokk!

Vecka 1

Mina två första veckor har passerat och hittills måste jag säga att det har gått över förväntan bra! Första veckan installerade jag mig på gymet och ställde in alla maskiner, hade samtal med min coach, gjorde mina första träningspass och gick på en fantastisk föreläsning! Jag har också försökt provsmaka så många olika kostersättningar som möjligt för att lättare kunna kombinera efter tillfälle och behov. 

Hittills är favoriterna drickfärdiga smoothies. Men även Oatmeal Cardamom & Vanilla, Hot Meal Chili sin Carne och Hot Meal Pasta Italiana är väldigt goda! Jag har även testat 3 soppor och Soup Tomato och Soup Thai Chicken vinner bland dem. 

Hela det här upplägget är väldigt avslappnande! Jag behöver inte tänka på vad jag ska göra, vad jag ska äta, hur jag ska träna, i vilken takt, med vilken vikt osv. Det är bara att göra det enligt en färdig plan utformad efter mig. Wow!