Följ med under Ett år med Itrim

Under året har vi följt Annelie Fitger som gått ner 25kg, fått tillbaka träningsglädjen och tillsammans med sin coach etablerat nya hållbara tankesätt kring kost. Nu är det dags att följa två nya medlemmar på resan mot ett lättare och friskare liv. Boka en gratis timme för din hälsa och följ med du också, du har allt att vinna och inget att förlora!

En gratis timme för din hälsa

Anna Rönnelöw

Bor: Vendelsö

Ålder: 44 år 

Familj: Sambo och fyra barn

Yrke: Arbetar med utbildning och personal samt driver eget företag. 

Drömmer om: Gå ner 30kg och orka med mina fritidsintressen - fjällvandra, bestiga berg och paddla kajak. Jag hoppas att året med Itrim blir en satsning för livet, för att jag ska kunna vara den mamma, dotter och sambo jag vill vara.

Annamaria Hård

Bor: Nacka

Ålder: 46 år 

Familj: Tonårsdotter

Yrke: Arbetar på en resursenhet för barn som av olika anledningar inte kommit in på gymnasiet.

Drömmer om: Bli en starkare och lättare version av mig själv. Jag har haft några tuffa år, där fokus legat på praktiska göromål och att få känslor i balans. Nu hoppas jag på att få verktyg för en långsiktig förändring och bli en sund förebild för min dotter.

Anna vecka 4

Nu har jag nått mitt första delmål, under 100kg. Jag har visualiserat mitt mål som en resa uppför Kilimanjaro, det är väldigt skönt att ha kommit hit så snabbt och relativt enkelt ändå.
Jag har gått ner 13kg nu och i vanliga fall hade man kanske känt sig nöjd och tillåtit sig själv att kliva av den strikta kosthållningen, men jag har långt kvar och det känns tryggt att min coach har koll på min resa och att jag ska fortsätta med kostersättningarna några veckor till.

Jag måste ju också förbereda mig för att när man börjar introducera vanlig mat igen eftersom det då kommer en del vikt tillbaka igen. Idag var det första gången jag fick göra ett nytt styrketest i maskinerna, och döm om min förvåning när jag hade ”blivit svagare”!? På de flesta maskiner/muskelgrupper i alla fall. Men samtidigt är det ju inte så konstigt eftersom jag äter otroligt lite energi och sist när jag gjorde mitt första styrkeprov var jag ju supertaggad, musklerna var fulla med energi och en lite högre adrenalinnivå hjälpte nog till.

Igår byttes också programmet till ”negativ viktträning” vilket innebär att det blir tvärtom. Det som brukade vara tungt upp går lätt, men sen läggs vikt på åt andra hållet, så måste man bromsa och hålla emot på tillbakavägen vilket var oväntat jobbigt. Men väldigt kul med variation i träningen. Idag ser jag fram emot det superjobbiga men jättehärliga PT-smallgroup passet! Här har de verkligen lyckats med en bra och positiv teamkänsla och jag blev fint välkomnad i gruppen direkt, bästa gänget!!

Anna vecka 3

Jag ska helt ärligt, med handen på hjärtat, säga att jag hade nog en förutfattad mening om Itrim. Jag trodde att Itrims upplägg till största del handlande om att gå ner i vikt med shakes och soppor, assisterat av ökad rörelse. Men nu har jag blivit överbevisad flera gånger redan under mina första 3 veckor. Både gällande maten och träningen!

Det finns självklart soppor och shakes, men det finns också smoothies, gröt och maträtter. Varje dag äter jag just nu 5 kostersättningar. Jag brukar börja med gröt till frukost, (det finns både en kardemumma & vanilj och en äpple & kanel) sen blir det en rätt till lunch (ofta nån gryta med ris eller pasta), en av de smarriga smoothiesarna till mellis, en rätt till middag och en soppa till kvällsmat. Jag hinner aldrig bli hungrig! 

Sen när det gäller träningen, wow! Jag gillar verkligen att jag kan gå till gymet, köra 10-15 min uppvärmning och sen är det bara att ”åka med” när maskinerna säger åt mig exakt vad jag ska göra. Men det är ju inte bara det. Förra veckan gick jag på mitt första PT-smallgroup. Det är ett pass med en PT i en lite mindre grupp (max 8 pers) med riktigt bra fokus. Jag går på ett cross-fit inspirerat pass och det var riktigt bra. Helt slut efteråt, men en riktigt härlig grupp med mycket pepp. Så himla kul! Jag tror att jag hade träningsvärk i 4 dagar efteråt och det är faktiskt skönt med träningsvärk just nu. Då känns det ju att man har tagit i ordentligt. Idag var det dags för andra passet och jag är helt säker på att det blir träningsvärk ett par dagar nu också! 

Anna vecka 2

Senaste veckan har jag varit på höstlov med mina döttrar i Jokkmokk. Jag var väldigt orolig för hur det skulle gå med maten. Inte bara för att all mat jag brukar äta där är favoriter såsom suovas, älgstek och rökt fisk, men också för att kostersättningar skulle tillredas när jag var på resande fot inklusive en natt på hotell. Det visade sig gå över förväntan! 

Vi bodde första natten på Scandic (som också hade tillgång till gym, vilket gjorde att jag fick till ett träningspass också) där det fanns en micro så jag kunde laga både middag och frukost i nere i receptionen. Supersmidigt! 

De drickfärdiga smoothiesarna kom väl till pass när jag var på flygplatsen, i bilen eller i övrigt på språng.

Jag hade tillgång till micro halva tiden men upptäckte också att det gick jättebra att tillaga allt i en vanlig kastrull! 

Jag märkte att det var en stor fördel i att planera dagarna i förväg så att man lätt kunde förbereda och ta med sig det som behövdes. 

Jag hade med några extra smoothies med utifall att jag skulle få svårt att äta den tillagade maten nån dag, men de behövdes aldrig!

Nu är jag tillbaka och det var härligt att avsluta en lång dags resande tillbaka till Stockholm på gymet och få aktivera kroppen lite!

Ikväll ska jag på mitt första PT small group! Det ska bli så spännande!!

Bjuder på en härlig höstvinterbild från Jokkmokk!

Annamaria vecka 2

Summerar veckan med att jag fått en fantastisk energi. Jag har äntligen kommit igång med träning, om än i väldigt lugn takt, men jag är igång. Måste säga att det är otroligt roligt och peppigt att såväl göra det som att kunna säga det. Nu har jag testat EGYM själv för första gången. Kan knappt tro att jag säger det, men jäklar vad roligt det är. Maskinerna är så pedagogiska och heltäckande, vilket gör att jag inte känner den osäkerhet jag gjort tidigare för träningsmaskiner. Det jag märker är att jag inte har samma styrka och uthållighet nu när jag äter kostersättning. När frustrationen och oron kommer kring sådana saker så är det så otroligt skönt att kunna höra av sig till min coach Ulrika. Hon lugnar mig och säger att det är så det brukar vara och samtidigt peppar mig med att det absolut inte är någon fara med att träna. Mottot med att ta en dag i taget och fokusera på att upprätthålla regelbundenheten med mina måltider, samt dricka vatten, hjälper verkligen. Det kan verka så självklart, men jag behöver verkligen henne på den här resan. Sen känns det lite extra kul såklart att mina kläder börjar sitta betydligt lösare redan!

Anna vecka 1

Mina två första veckor har passerat och hittills måste jag säga att det har gått över förväntan bra! Första veckan installerade jag mig på gymet och ställde in alla maskiner, hade samtal med min coach, gjorde mina första träningspass och gick på en fantastisk föreläsning! Jag har också försökt provsmaka så många olika kostersättningar som möjligt för att lättare kunna kombinera efter tillfälle och behov. 

Hittills är favoriterna drickfärdiga smoothies. Men även Oatmeal Cardamom & Vanilla, Hot Meal Chili sin Carne och Hot Meal Pasta Italiana är väldigt goda! Jag har även testat 3 soppor och Soup Tomato och Soup Thai Chicken vinner bland dem. 

Hela det här upplägget är väldigt avslappnande! Jag behöver inte tänka på vad jag ska göra, vad jag ska äta, hur jag ska träna, i vilken takt, med vilken vikt osv. Det är bara att göra det enligt en färdig plan utformad efter mig. Wow!

Annamaria vecka 1

De första dagarna har det varit fokus på kostersättningar. Det har handlar om allt från det lilla, som att hitta smaker som jag gillar, till det stora, att hantera vardag och helg utan invanda mönster. Mycket av framförallt helgerna har för mig inneburit att äta och dricka gott. Det har varit något att längta till. Det blir extra påtagligt och har nu varit en utmaning när jag sitter i tv-soffan med en shake istället för snacks och ett glas vin. Har dock upptänkt hur mekaniskt mitt ätande eller kanske framförallt mitt snacksande har varit.  Det är långt ifrån lätt att låta bli att fuska, men med stödet från såväl coachen Ulrika som från min omgivning så går det mycket lättare. Träningen har jag hittills inte fysiskt klarat av, det är visst ganska vanligt, men har ändå känts frustrerande. Nu efter cirka 10 dagar så känner jag en förändrad energi och imorgon går jag och tränar för första gången. Kämpa kämpa! 

Hör Anna berätta om sina mål