Medlemsinspiration

Få saker gör oss gladare än medlemmar som når sina mål och vi har turen att få följa många. En av dom är Angelica som varit medlem på Itrim sedan 2020, gått våra viktprogram och gått ned ca 45 kg. Att börja springa har varit ett av hennes träningsmål. Förra helgen tog hon sig an Tjejmilen med bravur och vi fick möjligheten att ställa några frågor kring livsstilsförändring, mål och motivation.  

Wow Tjejmilen 10 km, hur kändes det??

Helt otroligt bra, vilken atmosfär och peppande från tusentals andra tjejer!

Hur firar du?

Jag checkar av ett stort mål jag haft på listan, ska äta en god middag ikväll och slänga upp fötterna på soffan. 

Hur kom det sig att du började springa? 

Jag har under flera år följt Stockholm Marathon och alla duktiga deltagare. Jag har alltid tänkt att detta vill jag klara en gång i livet men det har känts som en omöjlig dröm. När jag var som störst orkade jag knappt gå upp för backen utanför och lovade mig själv att jag en dag skulle orka springa uppför den utan att ha andan i halsen. Sakta men säkert började jag våga mig på att jogga lite lätt till att springa den första kilometern, jag hittade en glädje och lycka i att löpträna och nå nya distanser och tempon. Det har blivit mitt sätt att stänga av vardagen för en stund och bara fokusera på nuet. 

Hur håller du motivationen uppe nu när du nått ditt mål?  

Med nya mål och utmaningar, jag tror starkt på delmål och att alltid sätta upp nya mål i livet för att hålla motivationen uppe. 

Vad är ditt nästa mål? 

Vågar jag erkänna det, ja men det är att klara av ett marathon! Jag kommer ha delmål under vägen och en bra plan för att förberedda kroppen för distansen. 

Vad gör du när motivationen tryter?

Jag försöker blicka tillbaka och tänka på vart jag började. Tänka att orkar jag bara prestera 50% idag så är det mer än om jag skippade ett pass helt. För mig funkar det bäst att schemalägga mina pass och vilodagar när motivationen tryter lite så jag har en tydlig plan med vad som ska göras under veckan. Jag försöker också hitta inspiration och bli motiverad av andra som är runt omkring mig eller på sociala medier. 

Vad har du för tips till dem som vill göra en livsstilsförändring? 

Först och främst så är det att inte intala sig själv att man tar tag i det sen, utan börja redan idag. Även att det är okej att våga be om hjälp för att nå sina mål. Det är inte alltid så lätt att göra en förändring själv då man lätt faller tillbaka i sina gamla spår. Jag personligen behövde verkligen kunna ha någon att bolla tankar och funderingar med samt få peppande och inspiration ifrån bla. gruppträningarna jag går på. Och avslutningsvis så sätt inte upp ett för stort mål i början som är långt bort utan börja med ett delmål som inte känns övermäktigt så du kan checka av flera milstolpar längst vägen. 

Boka en gratis timme för din hälsa

Lyssna på Angelica i Itrimpodden