Ta reda på hur du ser ut på insidan

Det finns olika sätta att mäta vikt och övervikt på, ett av de vanligaste är BMI – Body Mass Index. BMI visar förhållandet mellan längd och vikt men är ett trubbigt verktyg eftersom din hälsa är mer komplex än en siffra på vågen. BMI tar till exempel inte hänsyn till ålder, kön eller hur stor del av kroppsmassan som består av muskler. Vill du veta hur du faktiskt ser ut på insidan? Välkommen upp på en av våra nya InBody vågar!

Det finns flera olika sätt att mäta kroppskomposition. InBody är den mest precisa på marknaden när det gäller kroppsmätningar. Alla modellerna är hela 98,6 procent validerade emot en DEXA-röntgen. 

En InBodymätning är enkel. Du står helt enkelt barfota på vågen och håller i två handtag. Vågen skickar helt ofarliga elektriska impulser genom kroppen från den ena foten till den andra efter cirka en minut får du en utskriven analys av hur din kropp ser ut på insidan. Impulserna är så svaga att det inte känns alls.

Analysen visar andelen fett, muskler och vatten samt var på kroppen fettet sitter. Det här är viktig information som ett BMI-värde inte tar hänsyn till. Ett högt BMI behöver inte betyda att du är överviktig eftersom muskler väger mer än fett. Motsatt kan du ha ett lågt BMI men ändå ha för mycket fett på kroppen och därmed en ökad risk för en rad sjukdomar.

Du får även information om din basala ämnesomsättning dvs. hur mycket energi kroppen gör av med i vila. Resultatet kan användas till att styra din kost- och träningsplan så du når dina mål.

Förutom att du får med dig en personlig analys av hur din kropp mår just nu får du något att jämföra med till nästa gång du ställer dig på vågen. Säg till exempel att du gått ner 1 kg, vad är det egentligen du tappat? 1 kg fett? 1 kg vätska? 1 kg muskler? Alla värden sparas i din app så du enkelt kan följa din utveckling. Genom att du har koll på din kroppskomposition vet du att de förändringar du gör i din livsstil faktiskt får rätt effekt.

Vill du också få bättre koll på din hälsa? Boka en gratis hälsocheck nu!

Boka en gratis hälsocheck
  • Ditt BMI (Body Mass Index) beskriver förhållandet mellan din vikt och din längd. Räkna ut ditt BMI här.

  • Din egen motivation är avgörande för att för att nå dina mål och lyckas hålla vid en varaktig och hållbar viktminskning.

  • Vi vet att våra program fungerar och att resultatet kommer att bestå. Därför erbjuder vi en viktminskningsgaranti.