Träna ihop - håll ihop!

"Couples who train together, stay together" sägs det, och det är faktiskt inte bara ett talesätt. Flera studier visar att det finns goda skäl att vara aktiva ihop för att hålla ihop. Nedan listar vi fem skäl till att årets alla hjärtans dag present ska bli ett träningspass!

1. Träning boostar lyckohormonerna

Fysisk ansträngning frisätter dopamin och endorfiner. Dopamin är den viktigaste signalsubstansen i hjärnans belöningssystem och endorfinerna gör att vi känner oss lyckliga och starka. Risken att ni börjar bråka om disken är alltså väsentligt mindre efter ett gemensamt träningspass. 

2. Träning ökar sexlusten 

En positiv bieffekt av träningen är att testosteronet i kroppen ökar och då ökar också sexlusten och vi blir mer mottagliga för sexuell stimulans. Med en bättre kondition orkar vi dessutom mer - både i vardagen och i sängen.  

3. Ni får tillsammanstid 

Att spendera tid tillsammans är viktigt för att inte glida ifrån varandra, men att få till den där tiden är inte alltid så lätt. Att prioritera träningen ihop ger en rad fördelar mot att sjunka ner i soffan framför Netflix. Ovan nämnda lyckohormoner  och den ökade sexlusten till exempel. 

4. Motivationen ökar 

Chansen att du kommer iväg på det där planerade träningspasset är väldigt mycket större om någon väntar på dig. Dessutom tenderar vi att ta i lite mer när vi tränar tillsammans med någon. 

5. Upptäck nya saker tillsammans

Att upptäcka nya saker tillsammans stärker relationen. Testa en ny träningsform, kanske hittar ni ett nytt gemensamt intresse? 

  • Behöver du inspiration och tips som tar din träning till nästa nivå? Utveckla din träning tillsammans med en personliga tränare.

  • Träna med PT och max åtta deltagare så utvecklas du individuellt samtidigt som du får alla positiva effekter av att träna i grupp.

  • Utomhusträning med olika inriktning och nivåer av erfarenhet, från nybörjare och till dig som vill komma vidare med din träning.