Anders 71 år

Jag heter Anders, är 71 år fyllda och jag känner mig i hyfsad form såväl fysiskt som mentalt. För 7 år sedan tyckte min granne som arbetade på Itrim Uppsala, att min kropp hade utökats väsentligt under de sista åren. Hon föreslog att jag skulle besöka Itrim för att förändra detta faktum.

Mina 7 år hos Itrim - en liten resumé

 • Ett första steg

  Jag följde hennes råd och gjorde mitt första besök i augusti 2013. Av hälsocoach Linda på centret fick jag en hel del information och kunde konstatera att 97 kg på 174 cm innebar många negativa följdverkningar. Med råd och lite mellanmål i ryggsäcken började min resa. Jag tycker mycket om att såväl äta som laga mat, men insåg att en ändrad kosthållning i kombination med motion kunde förändra mig.

  Jag lovade att följa följande:

  Motion: 2 pass/vecka, 8500 steg om dagen, minska alkoholintag samt köra några enkla styrkeövningar. Jag klarade vid de tiden 13 armhävningar och 100 kg i marklyft.

 • Ett annorlunda gym

  Ganska snart upplevde jag att det på Itrim var en annorlunda attityd och atmosfär än på de andra gym jag tidigare besökt. Efter ett par år deltog jag i springgrupp, med "Blodomloppet" som slutmål. Detta under tre års tid. Jag hade aldrig tidigare ägnat mig åt styrketräning, men efter introduktion av Personlig tränaren Maria, började jag i liten skala. Mina tidigare övningar inom idrotten bestod  av badminton, fotboll och golf.

  Järngänget

  De senaste 3-4 åren har jag flitigt besökt Itrim 4-5 ggr i veckan. Varje tisdag morgon kl 7.00 är vi ett litet gäng som kör högintensivt under sakkunniga och inspirerande instruktörer. Några eldsjälar vid namn Peter, Mia och Carro för att nämna några har startat "Itrims järngäng", där vi för närvarande är 34 stycken medlemmar. Vi har tillsammans rott 252 mil till Rom, avslutade med pizza. Vi har lyft Eiffeltornet 10 100 ton tillsammans. Nu försöker vi lyfta Titanic 462 000 ton, känns litet tungt. Allt redovisas och bokförs av Carro, Thomas och Peter.

  Idag gjorde jag några chins under tillsammans med min personliga tränare Daniel samt några armhävningar lutande som förevigades på bild. Jag lyfte dessutom 150 kg i högt marklyft.

  Rekommenderar er som tycker att en förändring behövs ett besök hos Itrim!

 • Johan 55 år berättar om träning

  "Man kan ju fråga sig hur kul eller viktigt det är att ”jaga” gula bollar på en bildskärm. Det är faktiskt också rätt så krävande. Jag märker att jag, och andra som jag tittat på, blir helt absorberade av att bocka av de gula bollarna."

  Läs mer om Johans erfarenheter

Behöver du en förändring? 

Boka en gratis timme för din hälsa

Vill du bli lika stark som Anders? Din resa börjar här!

 • Din egen motivation är avgörande för att för att nå dina mål och lyckas hålla vid en varaktig och hållbar viktminskning.

 • Det finns fler än ett sätt att gå ner i vikt men bara ett sätt att behålla den nya vikten och det är nya vanor.

 • Vi vet att våra program fungerar och att resultatet kommer att bestå. Därför erbjuder vi en viktminskningsgaranti.

 • Personligt stöd, insiktsfulla och utmanade frågor samt hjälp att sortera dina tankar är några av våra coachers viktigaste uppgifter.

 • Ditt BMI (Body Mass Index) beskriver förhållandet mellan din vikt och din längd. Räkna ut ditt BMI här.