Åsa 44 år

Jag kom till ett läge när jag kände att jag kunde inte väga så mycket som jag gjorde och vara så trött hela tiden. Jag behövde bryta mönstret med hjälp av Itrim. Mitt önskade läge var att bli piggare och starkare i kroppen, jag ville inte vara så trött som jag var. Jag ville till exempel ha mer energi för att leka med min femåriga son i parken – det blev min målbild.

Den här gången ville jag lyckas på riktigt

 • Hjälp att bryta ohälsosamma mönster

  I november 2020 kände jag att nu går det inte längre: jag kan inte väga så här mycket och vara så trött hela tiden! Jag kände att jag gick upp mer och mer i vikt och att jag blev tröttare hela tiden. Jag behövde verkligen bryta det mönstret men kände att jag inte kunde göra det på egen hand. Jag har jojobantat och gått upp och ner i vikt mycket genom livet. Under intensiva perioder har jag småätit onyttiga saker för få snabb energi men det har bara gjort mig tröttare. Jag ville verkligen ha mer energi men orkade inte ta tag i det. Mitt önskade läge var att bli piggare och starkare i kroppen, jag ville inte vara så trött som jag var. Jag ville till exempel ha mer energi för att leka med min femåriga son i parken – det blev min målbild.

  Min sambo peppade mig att kontakta Itrim. Han tyckte att jag skulle få hjälp att komma i gång i alla fall. Jag kollade upp Itrim genom hemsidan och bokade en första rådgivning. Efter att jag hade varit på den på Itrims center i Täby så kände jag att måttet var rågat med min viktuppgång och att jag behövde göra detta för mig själv.

 • Jag ville lyckas en gång för alla med min viktnedgång

  Jag bestämde mig för att bli medlem ett helt år och börja direkt. Jag ville få hjälp att gå ner snabbt i början och på ett tydligt sätt bryta mina vanor och mönster. Jag kände jag ville ge det ett år för att komma i mål och stanna där med nya vanor. Jag har börjat ”ett nytt liv” många måndagar tidigare i mitt liv som tagit slut efter några dagar och den här gången ville jag lyckas på riktigt. Jag har tänkt att jag ska fixa det själv men det blir liksom inte av. Jag har inte ångrat att jag valde ett tolv månaders medlemskap, det har varit jättebra för mig.

  Det gick snabbt för mig från att jag kontaktade Itrim till att jag var i gång. Jag tog kontakt via hemsidan på en tisdag och dagen efter var jag på en första rådgivning. Ytterligare dagen efter det träffade jag min coach för ett första samtal och för att börja med måltidsersättningar. På fredagen körde jag mitt första träningspass. Nu var jag i gång och det var viktigt för mig att det gick så snabbt från tanke till handling!

  Hittar balansen för hållbara vanor

  Jag fastnade för Itrims koncept där man genom måltidsersättningar kan gå ner snabbt i början. Mina tre första veckor på VLCD-produkter (Very Low Calorie Diet) gick jättebra för mig och det gjorde mig väldigt motiverad av att fortsätta. Under dessa tre första veckor gick jag ner 7,5 kg och kom under 100 kilosstrecket, det var en bra start! En del runt mig är skeptiska till måltidsersättningar men det var perfekt för mig som behövde snabba resultat i början för att få mig motiverad att fortsätta. Jag hade så mycket att gå ner i vikt och att då i början bara gå ner ett halvt kilo i veckan hade inte fungerat för mig. Itrims koncept är så bra!

  Jag fortsatte sen några veckor på LCD-produkter (Low Calorie Diet). Där blev Itrims gröt med kardemumma en favorit. Itrims shakes och smoothies som är färdigblandade är jättegoda allihop också. De gjorde det lätt att fortsätta på måltidsersättningar.

  Jag har fortsatt sen genom att varva måltidsersättningar med vanlig hälsosam mat. Att äta räksallad med ägg var jättegott efter mina veckor med endast måltidsersättningar. Just nu äter jag frukost och middag med familjen, resterade mål byter jag ut till måltidsersättningar. Jag tycker att det går bra och att det är enkelt. Här får jag stöd av min hälsocoach också så att jag kan leva som vanligt och välja rätt. Framåt känns det utmanande med hur mycket jag kan unna mig och samtidigt behålla mina nya goda vanor. Det ska min coach hjälpa mig med så att jag hittar balansen.

 • Min hälsocoach är en viktig nyckel till att jag lyckats

  Min hälsocoach träffar jag var tredje eller var fjärde vecka och det har varit en annan viktig nyckel till att jag har lyckats. Att hon har stöttat mig har varit värdefullt men även bara vetskapen om att vi ska ses om ett viss antal veckor har fått mig att kämpa på. Jag har inte velat komma till våra samtal och vägningar utan att gjort mitt bästa så att det också syns på vågen. Det är lättare att slarva eller sluta med sin viktresa om man gör den utan det stödet. Man vill ju inte att det ska visa noll skillnad på vågen när man träffar sin hälsocoach. Med en coach som följer ens resa kan man helt enkelt inte fuska. Det är en sporre för mig att ses och visa mina fina resultat för min hälsocoach.

  Innan jag blev medlem på Itrim hade jag inte tränat fyra fem år. Men nu när jag tränat regelbundet i fem månader så känns det inaktiva livet så långt bort. På mindre än ett halvår har jag gått till att inte välja soffan framför träningen – det känns härligt. När jag började tog jag bilen till Itrim, trots att det ligger nära, nu joggar jag istället till centret för att få till vardagsmotionen.

  Cirkelträningen med EGYM är superbra

  Jag tränar ungefär tre gånger i veckan nu och varvar mellan träningscirkeln EGYM på centret och PT Small groups. Träningen med EGYM är superbra! Jag tycker att styrketräning med fria vikter är svårt. Med EGYM är det perfekt att allt är inställt efter mig genom att jag blippar mitt armband när jag börjar varje träningspass och jag kan enkelt och smidigt träna med rätt motstånd för mig. Det jag gillar med cirkelträning är att det är bara att hoppa in när jag kommer och när jag är redo, jag behöver inte förhålla mig till en specifik tid.  Jag har precis börjat springa i en löpargrupp på Itrim också och får massor av bra tips där som gör det lättare och roligare.  Utöver det går jag promenader för att få vardagsmotion.

  Min sambo är imponerad av min hälsoresa och tycker att jag gjort ett otroligt jobb för mig själv och min hälsa. Runt omkring mig säger folk: wow, och undrar vad jag gjort och vill veta mer om Itrim. Jag har några kilo kvar till min målvikt på 75 kilo så jag fortsätter min resa med nya vanor. Jag ville ju gå ner i vikt som jag gjort och fortsätter att göra men utöver det är det även väldigt trevligt att få starka muskler och synliga biceps.

  Jag fick en så bra känsla direkt i kontakten med Itrim och från att jag kom till centret första gången. Min hälsocoach och de andra som arbetar på centret är positiva och glada vilket smittar av sig på mig och min motivation. De får mig att känna: självklart klarar jag det här!

 • Jag har ätit gott och gått ner i vikt

  Jag är medlem på Itrim Eriksberg och jag har gått ned 30 kilo på ett halvår. Jag vaknade en dag och kände att jag inte kunde ignorera min hälsa och vikt längre. 

  Läs om Lillie här

Oavsett träningsnivå, här finns något för alla

 • Itrim online är vår app för träning på egen hand. Där kan du välja mellan olika träningsnivåer och köra med eller utan redskap.

 • Utomhusträning med olika inriktning och nivåer av erfarenhet, från nybörjare och till dig som vill komma vidare med din träning.

 • Träna med PT och max åtta deltagare så utvecklas du individuellt samtidigt som du får alla positiva effekter av att träna i grupp.

 • Behöver du inspiration och tips som tar din träning till nästa nivå? Utveckla din träning tillsammans med en personliga tränare.

 • Våra nya och intelligenta träningsmaskiner gör cirkelträningen enklare, roligare och ännu mer effektiv.

 • Vår träningsfilosofi bygger därför på en grundregel, all vår träning ska vara rolig, enkel och effektiv.