Ludde 31 år

Jag gick från att vara nervös till att känna ”Nu kör vi!” på en halvtimme och snabbt hade jag bokat in både en introduktion, PT-pass samt coachmöten under hela hösten.

När jag skriver det här, känner jag mig som en helt ny människa!

 • Starten gick en söndagskväll

  Min resa med Itrim startade en söndagskväll i augusti 2020. Jag minns kvällen som igår. Ännu en sommar hade passerat där klädstorleken återigen hade ökat i storlek och min vikt hade nått en ny rekordnivå på 124 kilo. Lite för mycket av livets goda hade blivit mitt motto och jag gav inga tankar på de negativa konsekvenser som vikten förde med sig, men det var många.

  Allt från att bli andfådd av att gå i trappor på förskolan i samband med hämtning och lämning till att bli svettig av att handla i den lokala matbutiken var en vardag för mig. Ork att leka med min treåriga son fanns knappt där heller då andfåddheten och tröttheten snabbt sköljde över mig som en våg.

  Men, den där söndagskvällen i augusti var jag inne och surfade på Itrims hemsida och tänkte boka ett kostnadsfritt hälsomöte. Min första tanke var att boka en tid en vecka senare(varför starta det jobbiga direkt när man kan skjuta upp det?) men av någon anledning bokade jag istället ett möte dagen efter, och tur var det. På mötet kände jag mig välkommen direkt och behövde aldrig skämmas trots att jag vägde över 120kg. Jag gick från att vara nervös till att känna ”Nu kör vi!” på en halvtimme och snabbt hade jag bokat in både en introduktion, PT-pass samt coachmöten under hela hösten.

 • Min riktiga utmaning

  Därefter började den riktiga utmaningen. Min startvikt var 124 kilo och jag hade ett BMI på 36. Som tur är har jag alltid varit en tävlingsmänniska och även om den personen legat i dvala ett tag så tog det inte lång tid att väcka upp tävlingsinstinkten igen. Jag minns när min hälsocoach frågade mig på mitt första möte hur många gånger jag ville träna i veckan, jag svarade mellan fyra och fem gånger (något jag själv tänkte var lågt) och fick svaret ”oj det var mycket”. Där och då bestämde jag mig att aldrig träna mindre, men kanske mer.

  Jag fick omgående starta på Itrims måltidsersättningar och även om det var kämpigt i början så är jag glad att jag har gjort den resan nu för kilona rasade när jag började kombinera träning med att faktiskt hålla koll på vad jag stoppade i mig.

  Allt eftersom hösten mörknade mer och mer minskade vikten på vågen också mer och mer. 124 kilo blev 117 som sen gick det ner till 112 vid nästa vägning, och i samband med att kilona började försvinna började också många positiva effekter framträda. Orken kom tillbaka. Sömnen blev bättre än vad den någonsin varit i mitt liv. Jag svettades mindre. Och även om motivationen ibland dippade så fick jag snabbt tillbaka den efter ett besök på Itrim och ett samtal med min hälsocoach.

  Att träna med en egen PT har också varit bland det bästa jag gjort i träningsväg. Tack vare mina fantastiska PT-tränare Caroline och Daniel så har jag fått köra stenhårda pass som lämnat mig helt slutkörd, men oerhört lycklig.

  När jag skriver det här så är det december och jag har gått ner 35 kilo sen den där augustikvällen, och jag känner mig idag som en helt ny människa! Jag har under hösten hållit stenkoll på vad jag har ätit, tränat regelbundet (på Itrim men även vardagsmotion som att faktiskt börja cykla) och tack vare hjälpen jag har fått från Itrim så har jag fått fantastiska resultat. Året närmar sig nu sitt slut, men min resa med Itrim har bara börjat. Det första målet var att tappa onödig vikt, något jag nådde med hjälp av Itrim. Nu är det dags att sätta upp nya mål och fortsätta resan jag startade i augusti!

 • Jag har ätit gott och gått ner i vikt

  Jag är medlem på Itrim Eriksberg och jag har gått ned 30 kilo på ett halvår. Jag vaknade en dag och kände att jag inte kunde ignorera min hälsa och vikt längre. 

  Läs om Lillie här

Oavsett träningsnivå, här finns något för alla

 • Itrim online är vår app för träning på egen hand. Där kan du välja mellan olika träningsnivåer och köra med eller utan redskap.

 • Utomhusträning med olika inriktning och nivåer av erfarenhet, från nybörjare och till dig som vill komma vidare med din träning.

 • Träna med PT och max åtta deltagare så utvecklas du individuellt samtidigt som du får alla positiva effekter av att träna i grupp.

 • Behöver du inspiration och tips som tar din träning till nästa nivå? Utveckla din träning tillsammans med en personliga tränare.

 • Våra nya och intelligenta träningsmaskiner gör cirkelträningen enklare, roligare och ännu mer effektiv.

 • Vår träningsfilosofi bygger därför på en grundregel, all vår träning ska vara rolig, enkel och effektiv.