Susanne 51 år

Jag har förbättrat min kondition och styrka mer än jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Jag klarar lätt av saker som var omöjliga för mig tidigare som till exempel att springa till bussen, ta mig upp från marken utan stöd och springa upp för trappor utan problem. Mitt höga blodtryck är borta och jag har lättare att hantera stress.

Det var dags att prioritera och investera i min hälsa

 • Det är ett beslut jag aldrig har ångrat

  Min nya livsstilsresa tog sin början i augusti 2017. Jag var innan dess i en situation som tyvärr nog är alltför vanlig idag. Det hade varit en lång period med mycket stress, inga bra matvanor och dåligt med motion. Jag hade gått och tampats med övervikt i mer än 20 år men hade tidigare inte direkt lidit av det, förutom när jag handlade kläder. Men nu hade jag börjat få fysiska problem som högt blodtryck, ont i knäna, ont i fötterna osv. Listan var lång. Våren 2017 kämpade jag igenom en dag i taget.

  Sommar 2017 under en tid av reflektion togs beslutet att nu måste en förändring ske. Det var dags att prioritera och investera i sin hälsa. Sagt och gjort, första arbetsdagen efter semestern skickade jag en förfrågan om rådgivning och en hälsoscanning till Itrim efter rekommendationer från bekanta som varit medlemmar med lyckade resultat. Det är ett beslut jag aldrig ångrat.

  En framgångsfaktor för mig är att sätta mål

  Jag fick snabbt en tid med hälsocoachen Caroline där vi gemensamt gick igenom nuvarande status och mina framtida mål. Fokus var träning och vägen dit inkluderade förändring av kosten och viktnedgång. Det började med en rivstart -VLCD (very low calorie diet) i tre veckor kombinerat med cykling till och från jobbet varje dag. Efter tre veckors VLCD, kompletterades träningen ytterligare med träningspass i cirkeln och en nedtrappning av kostersättningen som ersattes av vanlig kost. Under coach och workshopsamtalen så diskuterade vi mycket om delmål och mål som har varit och fortfarande är en viktig framgångsfaktor för mig. Eftersom mitt fokusområde var träning blev det första delmålet att cykla Vätternrundan den 16 juni 2018.

 • Att träna är nu lika naturligt som att äta och sova

  Redan under första året tränade jag cirka tre pass i veckan och cyklade till och från jobbet året runt, kombinerat med ibland ett längre cykelpass på helgen. Jag hade gått ner mina önskade kilon i vikt och gått från storlek XL till M. Jag hade förbättrat min kondition och styrka mer än jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Jag kunde lätt klara av saker som var omöjliga för mig tidigare som till exempel att springa till bussen, ta mig upp från marken utan stöd och springa uppför trappor utan problem. Mitt höga blodtryck var borta och jag hade lättare att hantera stressen.

  Idag efter 3,5 år tränar jag 4–5 ggr i veckan PT small group på Itrim som nästan har blivit en lika naturlig del av veckan som att äta och sova. Jag trivs så bra med att träna och vistas på centret, stämningen är lättsam och familjär och där alla har möjlighet att träna efter sina egna förutsättningar och mål.

  PT small group är ett varierande bra träningspass som fokuserar antingen på styrka, core eller kondition. Inget pass är det andra likt så det blir aldrig enformigt. Vi brukar skratta hjärtligt åt att det alltid tillkommer något moment som vi inte gjort tidigare även fast många av oss medlemmar gått på passen i många år.  Det jag uppskattar med PT small group är just att det är en liten grupp så det möjliggör att PT tränaren kan anpassa passet efter de anmälda och även har möjlighet att coacha oss individuellt. En bra kombination av individuell PT och gruppträning där jag hela tiden utvecklas i både styrka, stabilitet, smidighet, teknik och kondition.

  Jag önskar alla få uppleva den häftiga känslan och de positiva effekterna som motion och rörelse verkligen ger. En investering med gigantisk avkastning. Mitt motto är att träna smått som stort, njut och framförallt glöm inte att ha roligt.  

  Sist men långt ifrån minst. Tusen tack med många kramar till personalen på Itrim i Brommaplan som gjorde och fortfarande gör denna resa möjlig för mig.

 • Jag har ätit gott och gått ner i vikt

  Jag är medlem på Itrim Eriksberg och jag har gått ned 30 kilo på ett halvår. Jag vaknade en dag och kände att jag inte kunde ignorera min hälsa och vikt längre. 

  Läs om Lillie här

Oavsett träningsnivå, här finns något för alla

 • Itrim online är vår app för träning på egen hand. Där kan du välja mellan olika träningsnivåer och köra med eller utan redskap.

 • Utomhusträning med olika inriktning och nivåer av erfarenhet, från nybörjare och till dig som vill komma vidare med din träning.

 • Träna med PT och max åtta deltagare så utvecklas du individuellt samtidigt som du får alla positiva effekter av att träna i grupp.

 • Behöver du inspiration och tips som tar din träning till nästa nivå? Utveckla din träning tillsammans med en personliga tränare.

 • Våra nya och intelligenta träningsmaskiner gör cirkelträningen enklare, roligare och ännu mer effektiv.

 • Vår träningsfilosofi bygger därför på en grundregel, all vår träning ska vara rolig, enkel och effektiv.