Ge dig själv en nystart

Missade du att avlägga nyårslöfte eller kom du inte riktigt igång med den där nya vanan? En nystart kan börja precis när du vill, du behöver varken vänta på att det ska bli måndag eller nytt år. Ge dig själv bästa förutsättningarna för att lyckas genom att hitta ditt varför, sätta ett realistiskt mål och göra en plan.

Hitta ditt varför

Varför vill du ha en förändring? Att veta var du ska och leda dig själv i rätt riktning är svårt. När distraktionerna hopar sig är det viktigt att du vet varför du vill genomföra en förändring. Fundera över hur det kommer att kännas när du lyckats och tänk på den känslan när motivationen tryter.

Sätt ett realistiskt mål

Alla mål har ett pris. Fundera över vad priset är för att uppnå ditt mål och om du är beredd att göra det som krävs? Säg till exempel att du vill kunna springa en mil om fyra veckor. Om du redan idag springer fem kilometer är det troligtvis ett utmärkt mål, men om du inte sprungit på tio år kanske målet är helt orealistiskt och du risker att göra dig själv besviken.

Sätt ett tydligt mål och undvik ”inte”

Hjälp hjärnan att måla upp en så tydlig bild av målet som möjligt och undvik negationer. Istället för att säga till dig själv ”jag ska inte stressa” kanske du måla upp bilden av hur det skulle kännas att vara helt ledig några timmar i veckan och göra något du tycker om.

Gör en plan

Gör en tydlig plan för hur du ska nå ditt mål. Om målet är att sluta stressa kanske du behöver prata med din arbetsgivare om din arbetsbelastning? Komma överens med din partner om vem som gör vad i hemmet? Lista alla punkter du behöver göra på vägen mot ditt mål och när dessa ska vara genomförda.

Fundera över var dina hinder finns  

Finns det några saker i ditt liv som hindrar dig från att genomföra det du vill? Om ja, hur kan du ta dig runt dessa hinder? 

Vill du ha mer tips och inspiration om att sätta mål och genomföra en livsstilsförändring? Lyssna på avsnitt 14 av Itrimpodden!

Boka en gratis hälsocheck
  • Din egen motivation är avgörande för att för att nå dina mål och lyckas hålla vid en varaktig och hållbar viktminskning.

  • Vi vet att våra program fungerar och att resultatet kommer att bestå. Därför erbjuder vi en viktminskningsgaranti.

  • Det finns fler än ett sätt att gå ner i vikt men bara ett sätt att behålla den nya vikten och det är nya vanor.