Vår nya träningscirkel

Just nu jobbar vi för fullt med att byta ut vår gamla träningscirkel mot nya och intelligenta maskiner från EGYM. Vi har pratat med Petter Norén ansvarig för träning och konceptutveckling hos oss på Itrim för att få veta mer om varför den nya cirkeln är så bra.

Hej, vem är du? 

Petter Norén heter jag och jobbar som träningsansvarig och konceptutvecklare på Itrim. Jag började jobba extra som personlig tränare och hälsocoach på Itrim 2010 och upptäckte direkt att träning är något jag brinner för. När möjligheten att jobba mer strategiskt och vara med och påverka framtidens träning dök upp kändes det självklart att söka jobbet.

Cirkelträning har alltid varit en del av Itrims träningsfilosofi, varför är det så bra med just cirkelträning? 

Cirkelträning är väldigt tillgängligt. Du kan komma och träna när du vill och slipper förhålla dig till tider och bokningar som på gruppträningsklasser. Konceptet är enkelt för alla oavsett om du är van vid att träna på gym eller aldrig satt din fot bland träningsmaskiner tidigare. Du vet alltid vad du ska göra och får en tidseffektiv träning för hela kroppen.

Varför byter man ut den gamla cirkeln? 

Vår gamla cirkel har helt enkelt tjänat sitt syfte och idag finns helt andra möjligheter på marknaden.

Varför valde man just EGYM? 

När vi startade projektet började vi med att utvärdera vår träningsfilosofi men kom snabbt fram till att cirkelträning är det vinnande konceptet. Därefter reste vi runt i Italien, Tyskland, Norge och Sverige och testade olika lösningar. Valet föll på EGYM för att det är användarvänligt, effektivt och roligt.

För att komplettera styrkemaskinerna från EGYM har vi också adderat nya konditionsmaskiner.

Hur fungerar EGYM?

EGYM är helt individanpassad träning och alla kommer att få sina personliga inställningar oavsett hur stark du är eller hur mycket du tränat tidigare. Vi börjar med en introduktion där du tillsammans med en personlig tränare sätter upp ditt personliga konto och ställer in alla maskiner. Här tar vi hänsyn till eventuella skador och individuella behov. Inställningarna sparas på ett armband och nästa gång du kommer till maskinen ”blippar” du armbandet och maskinen ställer in sig själv. Inga mer krångliga inställningar alltså!

Maskinerna har nio olika träningsprogram och du väljer program utifrån dina personliga mål. Det kan handla om rehab såväl som att bygga muskler. Oavsett vilket program du väljer kommer maskinerna med jämna mellanrum be om nya styrketester för att anpassa sig till din utveckling.

Maskinerna har en stor tydlig display som hjälper dig att hålla rätt tempo genom att du ska ”fånga” gula bollar. Många medlemmar vittnar om att bollarna väcker tävlingsinstinkten, hur banalt det än kan låta.

Du kan följa din utveckling i en app där du samlar aktivitetspoäng och därmed låser upp olika träningsnivåer. Du kan också följa hur din styrka utvecklas över tid och se om du har någon muskelobalans, en bra muskelbalans minskar risken för skador. Något som brukar vara uppskattat är att du får en beräkning av din biologiska ålder baserat på din maxstyrka och kan jämföra dig med träningskompisarna, om du vill förstås.

Vilka reaktioner har ni fått från medlemmar som använder EGYM?

Faktum är att vi nästan bara fått positiva reaktioner från både unga gamla. Många säger att det är oväntat roligt att ”fånga gula bollar” och att maskinerna hjälper till med inspiration, variation och motivation. Upplägget upplevs som väldigt enkelt och användarvänligt även av medlemmar som inte är så digitalt bevandrade.

Väldigt roligt är att vi ser att träningsfrekvensen ökat bland medlemmarna på de center där vi installerat EGYM. Det ser vi som ett riktigt gott betyg!

Hur ser utrullningsplanen ut?

EGYM finns just nu på våra center i Sollentuna, Liljeholmen, Täby och Uppsala. Den 15:e maj kommer maskinerna till Kungsholmen och 28:e maj till Farsta. Resterande center kommer att få den nya cirkeln strax före eller efter sommaren men du kan gärna boka en träningsintroduktion redan nu så blir du bland dom första att få testa denna nya roliga träningsform!

Boka träningsintroduktion

  • Vår träningsfilosofi bygger därför på en grundregel, all vår träning ska vara rolig, enkel och effektiv.

  • Våra nya och intelligenta träningsmaskiner gör cirkelträningen enklare, roligare och ännu mer effektiv.

  • Dina behov och mål med viktminsknings­resa och träning styr val av medlemskap.