Behåll semesterlugnet

I avsnitt fyra av Itrim podden pratade vi med Marini Näslund, centerchef och hälsocoach på Irim Östersund om den livsviktiga återhämtningen. Hon delade bland annat med sig av sina bästa tips för maximal återhämtning under semestern. Nu är många av oss tillbaka i vardagen, förhoppningsvis utvilade och fyllda av ny energi och motivation. Men hur gör man då för att inte falla in i gamla mönster när ekorrhjulet snurrar allt snabbare? Vi bad Marini lista sina fem bästa knep för att bibehålla semesterlugnet.

Missade du poddavsnittet om återhämtning eller vill lyssna igen hittar du det här

Begränsa din skärmtid

Vi är många som håller hjärnan på högvarv genom att använda mobiltelefonen lite för ofta. Under sommaren har vi kanske lyckats lägga ifrån oss skärmen till förmån för bad, grillkvällar och familjetid. Var lite sträng mot dig själv och sluta kolla mailen i tid och otid. Kanske du kan unna dig skärmfri tid efter kl. 18:00 på vardagar? 

Skapa rum för tankar och reflektion

Under sommaren ges ofta tid till reflektion, det är inte sällan i hängmattan eller med sand mellan tårna som de bästa ideérna föds. Försök skapa rum för dina egna tankar även i vardagen. Det kan vara 10 minuters meditation eller en promenad i skogen, det viktiga är att du får några minuter med dig själv. Du är ju trots allt den viktigaste du har. 

Gå ut i naturen

Forskning visar att stresshormonerna sjunker och att kroppen går in i återhämtning när vi vistas i naturen. Gå ut i en park på lunchen eller ta vägen genom ett skogsområde till eller från jobbet. Lyssna på skogens ljud och låt tankarna komma och gå som dom vill.

Ta vara på ljuset

Än är det många ljusa sommarkvällar kvar. Ladda upp inför hösten med naturligt D-vitamin genom att ta vara på ljuset. Ta en promenad på lunchen, ät frukosten på balkongen eller ta med dig middagen ut.

Skippa måsten

Måste du verkligen göra alla måsten? Innan du rusar in i alla aktiviteter du hade på att-göra-listan innan semestern, fundera över vad du faktiskt måste göra. Kanske finns det saker du vill ta bort till förmån för annat.

  • Itrimpodden är en podd för ett lättare och friskare liv. Här pratar vi träning, motivation och återhämtning med spännande gäster.

  • För bättre resultat och större välmående är det klokt att minska på stress och vara i mental balans.

  • Dina behov och mål med viktminskning och träning styr val av medlemskap.