Linsgryta med grönkål

Linsgryta är snällt mot både kroppen och plånboken. Dessutom är det utmärkt att laga mycket av, passa på att fylla upp med matlådor.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 200 g vitkål
  • 3 dl torkade linser 
  • 100 g grönkål 
  • 2 burkar krossade tomater 
  • 5 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  1. Skala och hacka löken
  2. Stek tills löken mjuknar utan att ta färg 
  3. Strimla vitkålen, skölj linserna och hacka grönkålen.
  4. Tillsätt vitkål, grönsaksbuljong, linser, krossade tomater och vatten. Tillsätt lite mer vatten för en lösare konsistens. Småkoka ca 15 minuter tills linserna är mjuka. 
  5. Tillsätt grönkålen och kanske lite persilja 
  6. Krydda med salt och peppar, testa att ha i lite tabasco om du gillar sting. Servera gärna med ett gott och nyttigt bröd. 

Tips!

Det finns ingenting som är så tacksamt att laga mycket av som grytor. Laga extra när du ändå är igång så har du matlådor.

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.