Påsk

Påsken är en stor mathelg där påskbordet är i fullt fokus. Kanske kan våra recept ge lite nya inslag att bjuda på under påskhelgen?

  • Chokladmousse med avokado

    Gillar du choklad? Då kommer du älska denna. Frukt eller bär behövs till för att matcha den kraftiga chokladsmaken.

  • Laxomeletter i ugn

    Magiskt goda omeletter som säkert ser svårare ut att göra än vad de faktiskt är! Goda och saftiga som passar såväl till lunch som till mellanmål.

  • Fröknäcke

    Ett knaprigt knäcke helt utan mjöl. Gott med färskost och aprikossylt.

  • Grillad lättrimmad chililax

    Hett, sött och salt! Perfekt festrecept som det knappt går att misslyckas med. Grillad laxsida är alltid saftigt och gott.

  • Baba ganoush

    En god libanesisk med grillad aubergine, citron och sesampasta. Den perfekt att doppa grönsaksstavar i eller ha som tillbehör till grillat.

  • Creamy coconut Pavlova

    Vem gillar inte marängtårta? I det här receptet har Daniel som är medlem på Itrim Uppsala använt vår Cookie Coconut Bar på ett kreativt sätt.

  • Påsklamm med vitlök och örter

    Lamm hör påsken till. Tricket är massor av kryddor och rätt temperatur.

  • Morotstatsiki

    Klassikern tsatsiki i nytt tappning med rivna morötter som fått fräsa i vitlök. Perfekt till påsklammet!

  • Ratatouille i ugnen

    Allt på en plåt! Enkelt och gott.

  • Saffranscouscous med grillade grönsaker

    Vackert gul rätt som verkligen platsar på en påskbuffé. Servera till lamm och ratatouille.

  • Currysill

    En sill med fin påskgul färg och currysmak.

  • Lax med citronkräm

    Inkokt lax är en populär rätt till påsk. Här serveras den i små fina kuber som förrätt i en påskbuffét.

  • Påsktårta

    En värdig avslutning på påskmiddagen! På den krispiga botten ligger en lite citronsyrlig topping och ett berg av mango och passionsfrukt.

  • Citronsorbet

    En fin blandning av syrligt och sött. Servera i små glas med små skedar som en fräsch avslutning på en middag.

  • Glutenfritt pumpabröd

    Ett riktigt saftig och gott bröd har en självklar plats i picnickkorgen.

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.