Påsktårta

På den krispiga botten ligger en lite citronsyrlig topping och ett berg av mango och passionsfrukt. En värdig avslutning på påskmiddagen!

Ingredienser

Ca 10 bitar

  • 75 g sötmandel
  • 75 g hasselnötter
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt 

Fyllning: 

  • 1 dl kesella (10 %) 
  • ca 1/2 dl lemon curd 
  • 100 g philadelphia light (12 %)
  • 200 g frysta tinade eller färska mangotärningar
  • 2 passionsfrukter
  1. Sätt ugnen på 200 c.
  2. Mixa mandeln och hasselnötterna till smulor. Tillsätt ägg, socker och salt och mixa slätt. 
  3. Klicka ut en rundel, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspapper. Grädda mandelbottnen mitt i ugnenca 13 min. Ta ut och låt svalna. Ta loss bottnen och lägg den på ett tårtfat. 
  4. Rör ihop kesella, lemon curd och philadelphiaost. Fördela detta på tårtbottnen när den är helt kall. Lägg på mango och passionsfrukt. 

Tips! 

Vil du ha en extra lätt dessert kan du göra en liten skål med mangobitar och 1/2 passionsfrukt. Blanda 1 msk lemon curd med 1 dl kesella (1 %) eller yoghurt naturell (3 %). Toppa med några krossade hasselnötter.  

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.