Glutenfritt pumpabröd

Ett riktigt saftig och gott bröd har en självklar plats i picnickkorgen. Det här brödet innehåller pumpa, en frukt som förtjänar att ätas fler gånger om året än på Halloween.

Ingredienser

  • 1 butternutpumpa, ca 700 gram
  • 1 matsked honung eller agavesirap
  • 2 msk pressad citron
  • 3 ägg
  • 2 msk avokadoolja
  • 1 dl kokosmjöl
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 tesked bikarbonat
  • 1 dl chiafrön
  • 0,5 tesked salt
  • 0.5 tesked kanel
  • 2 kryddmått tesked muskot
  • 0,5 tesked malen ingefära
  • 1 dl hackade pekannötter eller valnötter
  • Pumpafrön för topping
  1. Sätt ugnen på 180 grader. Dela pumpan i två delar, på längden, skrapa ur kärnhuset och pensla lätt med olivolja. Lägg sedan pumpan på ett bakplåtspapper med köttsidan nedåt. Ställ plåten i ugnen i ca 40 minuter eller tills pumpan är genommjuk. Låt svalna och mosa sedan i en mixer eller med en potatisstomp.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda till en jämn smet. Strö över pumpafrön.
  3. Klä en brödform med bakplåtspapper, häll i smeten och baka i ugnen i ca 1 timme eller använd en teststicka. När den inte längre är kladdig är brödet klart.
  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.