Saffranscouscous med grillade grönsaker

Vackert gul rätt som verkligen platsar på en påskbuffé.

Ingredienser

  • 2 dl couscous
  • 1/2 paket saffran, á 1/2 g
  • 250 g broccoli
  • 2 röda paprikor
  • ca 10 champinjoner 
  • 250 g körsbärstomater
  • 5 torkade aprikoser
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  1. Koka couscous enligt förpackningens anvisning. Rör i saffran i kokvattnet. 
  2. Skär broccolin i buketter och koka dem i lätt saltat vatten. Skär paprikan i rejäla bitar och stek/grilla i grillpanna. Skär svampen i kvartar och stek dem i olja och 1 krm salt. Halvera tomaterna och stek ev. snittytan hastigt. 
  3. Strimla aprikoserna riktigt tunt. Vänd ihop allting på ett stort fat med 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera till lamm och ratatouille. 

Prova tillsammans med

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.