Mathavre med körsbär, halloumi och pistagenötter

Halloumi är en sommarfavorit för många. Här i sällskap med smaskig mathavre och pistagenötter.

Ingredienser

  • 200 gram mathavre

  • 1/2 tärning grönsaksbuljong

  • 1 näve körsbär

  • 1 block halloumi

  • 0,5 dl pistagenötter

  • 1 dl hackad bladpersilja

  • 0,5 dl hackad mynta


    Dressing

  • 3 msk olivolja

  • 1 msk sherryvinäger

  • 1 klyfta pressad vitlök

  • 0,5 dl dijonsenap

  • Salt

  • Peppar

  1. Tillaga mathavren enligt instruktionerna på förpackningen men tillsätt buljongen i vattnet under koktiden. Ställ åt sidan. Blanda samman ingredienserna till dressingen och rör ner i mathavren.
  2. Kärna ur och halvera körsbären, grovhacka persiljan och myntan.
    Skiva halloumin i skivor och stek i lite olivolja för en gyllene och krispig yta. Stek inte för länge, då tenderar osten att bli gnisslig och seg.
  3. Rör samman allt till en sallad. Grovhacka pistagenötterna och toppa med dessa vid serveringstillfället. Om du gör salladen i förväg, vänta med att addera nötterna tills den ska ätas, annars blir de mjuka.
  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.