Wrap med sötpotatishummus och medelhavsgrönsaker

Ljuvliga wraps fyllda med sötpotatishummus och härliga rostade grönsaker.

Ingredienser

  • 4 tortillabröd
  • Spenat
  • 2 röda spetspaprikor
  • 0,5 aubergine
  • 0,5 gul zucchini
  • 2 tomater (gärna plommon- eller jordgubbstomat)
  • 1 rödlök
  • 1 förpackning fetaost
  • 1 sötpotatis ca 200 gram
  • 1 förpackning kikärtor 380 gram
  • 1 matsked tahini
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 matsked pressad citron
  • 1 matsked olivolja
  • Sumak (krydda)
  • Salt
  • Peppar
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör ett par snitt i sötpotatisen och lägg den hel i en ugnsfast form och baka den i ca 40 minuter eller tills den är helt genommjuk. Låt den svalna av och halvera sedan och gröp ur innehållet.Lägg i en matberedare tillsammans med tahini, avrunna kikärtor, vitlök, olivolja och citron. Mixa till en slät smet och späd med lite vatten om den blir för tjock.
  2. Öka värmen i ugnen till 250 grader. Halvera paprikorna och placera på en plåt med skinnsidan uppåt. Efter ca 30 minuter kommer skinnet få svarta blåsor. Ta då ut paprikorna och skala dem när de svalnat. Behåll köttet, släng skalet.
  3. Sänk värmen till 180 grader. Skiva aubergine och krydda med sumak. Skiva zucchini, tomat och rödlök. Lägg alltsammans i en gratängform och sprinkla över olivolja. Salta och peppra. Pressa en vitlöksklyfta och blanda runt. Tillaga i ugn ca 15 minuter.
  4. Montera tortillabröden med spenatblad och sötpotatishummus underst, och därefter alla grönsaker. Smula fetaost över allt innan du viker ihop brödet till en wrap.
  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.