Nyttiga recept för dagens alla måltider

Grönpepparbiff med grillad fänkål

En god biff sitter alltid bra och älskar du grönpeppar är detta rätten för dig.

Ingredienser

2 portioner

2–3 fänkål
2 biffar av nötkött, t.ex. ryggbiff, ca 125 g styck
salt
nymalen svartpeppar
1 msk olivolja


Sås:
1 dl lätt crème fraiche
1 msk grönpeppar i lag
1 msk japansk soja
1 tsk citronsaft

1/2 påse blandad grönsallad

Bönröra:
1 burk blandade bönor, à 400 g
1/2 finhackad rödlök
2 tsk citronsaft
2 msk hackad bladpersilja
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Skär fänkålen i klyftor. Grilla eller stek i olja tills den börjar mjukna. Stek biffarna i samma olja. Salta och peppra. Lyft upp kött och fänkål ur pannan.

2. Häll crème fraiche i stekskyn och låt koka upp med grönpeppar, soja och citronsaft.

3. Blanda sköljda och avrunna bönor med finhackad rödlök, citronsaft, persilja, salt och peppar. Servera med grönsallad.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här