Nyttiga recept för dagens alla måltider

Vardagsbiffar med grönsaksmos

Snabblagade favoritbiffar. Riven morot gör dem extra saftiga.

Ingredienser

(2 pers)

  • 200 g nötfärs
  • 1 lök
  • 1 morot
  • 3 msk lätt crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap

Mos

  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 broccoli
  • 1 liten knippa gräslök
  • 3 msk lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • blandad grönsallad med tomater till servering

Gör så här

1. Skala och nhacka löken. Riv moroten. Blanda nötfärsen med lök, morot, dijonsenap, 1 tsk salt, 2 krm peppar och crème fraiche.

2. Forma biffar och stek dem i smör i en stekpanna, ca 4 minuter på varje sida.

3. Koka under tiden blomkål och broccoli i små buketter tills de blir mjuka. Häll av kokspadet, men spara lite. Mixa grönsakerna och späd med kokspadet till fast konsistens. Hacka gräslöken. Rör ner crème fraiche och gräslök och smaka av med ca 1 tsk salt och 2 krm peppar.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här