Nyttiga recept för dagens alla måltider

Fisk med pepparrot och blomkålsmos

En riktig vardagsräddare! Så enkelt och så gott med den peppriga  sken och det milda moset.

Ingredienser

(2 pers)

  • 300 g sk lé, t.ex. torsk, sej eller hälle lé
  • 1/2 dl vatten
  • 3 tomater
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • ca 30 g färsk pepparrot
  • salt och peppar 

Mos

  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1/2 dl lätt crème fraiche
  • till servering: lättkokt broccoli och röd paprika 

Gör så här

1. Skär blomkålen i mindre bitar. Koka mjuk i saltat vatten. Mixa blomkålen med lite av kokspadet. Rör i creme fraiche, 1/2 tsk salt och 2 krm vitpeppar.

2. Koka sken halvfärdig i en bottenskyla saltat vatten.

3. Skölj och skiva tomaterna. Finriv pepparroten och blanda den med crème fraichen, 2 krm salt och 1 krm vitpeppar.

4. Lägg tomatskivorna på sken och klicka på pepparrotscrèmen. Lägg på lock och låt sken koka klart.

5. Servera sken med blomkålsmos, lättkokt broccoli och strimlad paprika. 

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här