Yoghurtpannacotta med färska bär
En underbart somrig dessert som passar perfekt att förbereda och ha stående i kylskåpet till servering.
Ingredienser
12 små glas
- 2 gelatinblad
- 1 vaniljstång
- 1 1/2 dl mellangrädde (27 %)
- 1/2 dl strösocker
- 3 dl matyoghurt (8 %)
- ca 150 g färska bär, t ex jordgubbar, hallon och/eller blåbär
-
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna i en kastrull. Häll i grädde och socker. Lägg även i vaniljstången. Låt sjuda på svag värme i några minuter.
-
Ta upp gelatinbladen ur vattnet. Krama ur dem och vispa ner dem i gräddblandningen. Ta kastrullen från värmen och vispa ner yoghurten.
-
Fördela smeten i 12 små glas och låt stelna i kylskåp minst 3 timmar.
-
Mosa bär till en röra. Garnera pannacottan vid servering.
Prova tillsammans med
-
Frukostmüsli
En knaprig (inte så söt) müsli som passar perfekt på en fruktsallad toppad med yoghurt eller keso. Tillsätt dina favoriter av torkad frukt eller nötter.
-
Avokadomacka
Avokado på en smörgås är en klassiker som funkar som både mellanmål eller som en lättare lunch eller middag. Här är vår absoluta favorit.
-
Fröknäcke
Ett knaprigt knäcke helt utan mjöl. Gott med färskost och aprikossylt.
Itrims goda och nyttiga recept
-
Måltider
-
Smått & gott
-
Ingredienser
-
Teman
-
Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.
-
Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.
-
Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.