Nyttiga recept för dagens alla måltider

Lax med citronkräm

Inkokt lax är en populär rätt på en buffé. Här serveras den i små fina kuber som förrätt.

Ingredienser

(För 6–8 personer)

600 g laxfilé
6 dl vatten
1/2 dl äppelcidervinäger
1/2 dl ättiksprit (12 %)
2 msk strösocker
3 tsk salt
1 dillknippa
1/2 citron
1 dl gräddfil
1 dl kesella (10 %)
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

1. Koka upp vatten, vinäger, ättiksprit, socker, salt och hälften av dillen. Skär laxen i stora kuber och lägg i dem. Dra kastrullen åt sidan och tillaga på eftervärmen 5–10 min. Låt laxen ligga kvar i lagen till servering.

2. Skrubba citronen. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Blanda med gräddfil, kesella, resten av dillen, salt och peppar.

3. Servera laxen med en klick citronkräm och citronrasp.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här