Nyttiga recept för dagens alla måltider

Klassisk tonfisksallad

En rätt som fungerar allra bäst under sommarhalvåret. Fräscht och lättlagat!

Ingredienser

(2 pers)

  • 2 ägg
  • 2 skivor grovt fullkornsbröd
  • 2–3 salladslökar
  • 1 förp. sockerärtor
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 påse mixsallad (80 g)
  • 8 cocktailkapris
  • 8 svarta oliver
  • salt och peppar

Gör så här

1. Koka äggen hårdkokta. Rosta brödskivorna i brödrost.

2. Skiva löken och dela sockerärtorna. Vänd ihop med avrunnen ton sk.

3. Gör en vinägrett av balsamvinäger och oliv- olja och vänd ihop med tonfiskblandningen. Smaka av med salt och peppar.

4. Skala och klyfta äggen. Skär det rostade fullkornsbrödet i 2 x 2 cm bitar. Fördela tonfisksalladen ovanpå mixsalladen på ett stort fat.

5. Garnera med ägg, kapris, oliver och krutonger. 

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här