Klassisk tonfisksallad

En enkel och god tonfisksallad rör du snabbt ihop. Passar perfekt som sommarlunch eller middag, eller varför inte på picknicken.

Ingredienser

Recept för 2 personer

  • 2 ägg
  • 2 skivor grovt fullkornsbröd
  • 2–3 salladslökar
  • 1 förpackning sockerärtor
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 påse mixsallad (80 g)
  • 8 cocktailkapris
  • 8 svarta oliver
  • Salt och peppar 
  1. Koka äggen hårdkokta. Rosta brödskivorna i brödrost.
  2. Skiva löken och dela sockerärtorna. Vänd ihop med avrunnen tonfisk.
  3. Gör en vinägrett av balsamvinäger och olivolja och vänd ihop med tonfiskblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och klyfta äggen. Skär det rostade fullkornsbrödet i 2 x 2 cm bitar. Fördela tonfisksalladen ovanpå mixsalladen på ett stort fat.
  5. Garnera med ägg, kapris, oliver och krutonger. 

Prova tillsammans med

  • Mangolassi

    Lassi dricker man i Indien för att släcka törsten. Vi rekommenderar den även som en efterrätt eller ett svalkande mellanmål.

  • Youghurtglass

    Världens enklaste dessert, med oändliga variationsmöjligheter. Se bara till att du har bär i frysen.

  • Brownie med svarta bönor

    Bjud dina vänner på en "nyttig" brownie, lika god som vilken annan brownie som helst.

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.