Nyttiga recept för dagens alla måltider

Yoghurtpannacotta med färska bär

En underbart somrig dessert som passar perfekt att förbereda och ha stående i kylskåpet till servering.

Ingredienser

(12 små glas)

2 gelatinblad
1 vaniljstång
1 1/2 dl mellangrädde (27 %)
1/2 dl strösocker
3 dl matyoghurt (8 %)
ca 150 g färska bär, t ex jordgubbar, hallon och/eller blåbär

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna i en kastrull. Häll i grädde och socker. Lägg även i vaniljstången. Låt sjuda på svag värme i några minuter.

2. Ta upp gelatinbladen ur vattnet. Krama ur dem och vispa ner dem i gräddblandningen. Ta kastrullen från värmen och vispa ner yoghurten. Fördela smeten i 12 små glas och låt stelna i kylskåp minst 3 timmar.

3. Mosa bär till en röra. Garnera pannacottan vid servering.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här