Nyttiga recept för dagens alla måltider

Varmrökt sik med ångkokta primörer och kaviarröra

Fantastiskt gott och lättlagat. Den perfekta bjudmaten helt enkelt. Föredrar du lax så går det förstås lika bra.

Ingredienser

2 portioner
300 g varmrökt sik (eller lax)
1 knytnäve sparris eller rädisor
1 knytnäve sockerärter eller knipplök
1 knytnäve morötter
1 knytnäve blomkål och/eller broccoli
1 knippa dill
1 msk olivolja
1 tsk citronsaft
1 nypa flingsalt

Kaviarröra:
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk riven pepparrot
1 citron, rivet skal + ev. lite saft
50 g röd kaviar
peppar

Gör så här

1. Rensa och filea eventuellt fisken om den är hel och lägg på ett uppläggningsfat.

2. Dela grönsakerna i bitar och ångkoka dem några minuter beroende på storlek, sort och tillagningstid. Har du ingen ångkoksinsats går det bra att ånga dem i ett durkslag som ryms i en kastrull med en bottenskyla vatten. Tänk på att det går fort, grönsakerna ska fortfarande ha spänsten kvar.

3. Blanda hackad dill med olivolja, citronsaft och flingsalt. Häll blandningen över grönsakerna och vänd försiktigt runt.

4. Rör ihop yoghurt, pepparrot och rivet citronskal. Rör ner kaviar och smaka av med citronsaft och peppar.

5. Servera fisken med grönsakerna och kaviarröra.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här