Bananpannkaka

Släng inte bananer som börjar bli bruna, gör ett av våra mest eftersökta recept, passar både som frukost, lunch eller mellanmål. Favorit hos både stora och små!

Ingredienser

  • 1 banan
  • 1 ägg
  • 1 msk mandelmjöl
  • ev 1 krm bakpulver
  • 1–2 tsk smör/rapsolja att steka i
  1. Mosa bananen. Knäck ägget och vispa ihop det med bananmoset. Tillsätt mandelmjölet (ev blandat med bakpulver) och vispa lite till. Smeten behöver inte vara slät.
  2. Hetta upp en panna med smör/rapsolja. Klicka ut 2–3 msk smet per pannkaka och låt få en fin stekyta innan du försiktigt vänder.
  3. Servera pannkakorna varma tillsammans med frukt och bär och gärna med kesella eller keso för ökad mättnad.

Prova tillsammans med

  • Mangolassi

    Lassi dricker man i Indien för att släcka törsten. Vi rekommenderar den även som en efterrätt eller ett svalkande mellanmål.

  • Frukostmüsli

    En knaprig (inte så söt) müsli som passar perfekt på en fruktsallad toppad med yoghurt eller keso. Tillsätt dina favoriter av torkad frukt eller nötter.

  • Chokladdoppade jordgubbar med avokadogrädde

    En annorlunda efterrätt som kommer få dig och dina gäster att lämna bordet både mätta och positivt överraskade av en annorlunda kombination.

  • Avokadomacka

    Avokado på en smörgås är en klassiker som funkar som både mellanmål eller som en lättare lunch eller middag. Här är vår absoluta favorit.

  • Acaibowl

    Det här ser mer avancerat ut än vad det är. Och en mer antioxidant fullspäckad frukostskål är svår att få till.

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.