Nyttiga recept för dagens alla måltider

Auberginegratäng

En matig vegetarisk rätt där du inte saknar köttet det minsta.

Ingredienser

2 auberginer
4 tomater
1 gul lök
2 tsk olivolja
1/2 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
4 msk parmesanost
4 msk vetemjöl
salt
nymalen svartpeppar
100 g mozzarella light

Sallad:
grönsallad
rödlök
gurka
1 msk olivolja
2 tsk äppelcidervinäger
salt

Gör så här

1. Skär auberginerna i skivor. Salta och låt ligga och dra i 20 minuter. Skölj av och torka.

2. Skär tomaterna i bitar, skala och skiva löken. Hetta upp oljan och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Rör ner tomater, rivna basilikablad och pressa i vitlöken. Låt småputtra i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Sätt under tiden ugnen på 175 grader. Blanda parmesanost och mjöl, vänd aubergineskivorna i blandningen. Varva tomatsås med aubergineskivor och skivad mozzarella, avsluta med tomatsås. Grädda i 20 minuter mitt i ugnen tills auberginen blivit riktigt mjuk.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här