Nyttiga recept för dagens alla måltider

En latinamerikansk rätt med kryddiga bönor som går snabbt att svänga ihop. Blir en favorit både vardag som fest.

Ingredienser

4 portioner

8 dl svarta bönor (kokta av avsköljda)
250 g körsbärstomater (halverade)
0,5 dl tomatpuré
1 kruka koriander
4 st vitlöksklyftor, finhackade
2 msk spiskummin
1 msk anchochili, finhackad (valfritt)


Förslag på tillbehör:

Tortillabröd, ris eller qinoa
Gräddfil eller creme fraiche
Guacemole

Gör så här

1. Hetta upp olivolja i en gryta eller stekpanna. Bryn den hackade vitlöken tillsammans med tomatpuré.

2. Tillsätt spiskummin, bönor och smaka av med salt. Låt fräsa till blandningen tjocknat. Tillsätt ev lite vatten för att grytan ska puttra ihop.

3. Vänd ner tomater, toppa med koriander och ev. anchochili.

4. Servera bönorna på tortillas eller med ris/qinoa, samt en klick gräddfil och guacemole.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här