Nyttiga recept för dagens alla måltider

Kryddpepparkyckling

Samma smak som på pressylta men mycket fräschare! En höjdare på julbordet som är precis lika god kall i tunna skivor.

Ingredienser

(För ca 8 personer)

12 kycklinglårfiléer (ca 900 g)
2 tsk salt
1/2 tsk vitpepparkorn
1/2 tsk kryddnejlikor
1 tsk kryddpepparkorn
1 tsk kinesisk soja och 1 tsk flytande smör till pensling
ev. babyspenat eller salladsblad till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Krossa kryddorna i en mortel. Blanda dem med saltet.

2. Putsa kycklingen. Strö kryddblandningen i filéerna och rulla ihop dem. Lägg dem trångt med skarven neråt i en smord ugnssäker form. Pensla med en blandning av soja och flytande smör. Tillaga i ugnen 35–40 min. Häll av skyn. Servera direkt eller ställ kallt.

3. Om du vill servera den kall i stället för pressylta skär du den i tunna skivor när den stått en natt i kylskåp. Servera gärna på en bädd av babyspenat eller andra salladsblad.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här