Nyttiga recept för dagens alla måltider

Lamm med vitlök och örter

Använd gärna köttermometer för att få köttet perfekt genomstekt. Lammstek är tacksamt att smaksätta. Vill du ösa på med ännu mer kryddor – gör det!

Ingredienser

(För 8–10 personer på en buffé)

1 1/2 kg lammstek utan ben
1 msk hackad rosmarin
1 msk hackad timjan
4 vitlöksklyftor
1 citron
2 msk flytande honung
2 msk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250°. Putsa och stick hål lite runt om steken. Mortla kryddorna med vitlök i bitar. Tillsätt citronskal, citronsaft och honung.

2. Klappa in salt och peppar över hela steken. Gnid in kryddblandningen och se till att det kommer in i de små hålen. Ställ in steken i ugnen ca 20 min. Sänk värmen till 125°. Lammet är klart vid 65°, det tar ca 1 timme.

3. Ta ut steken och vira in den i aluminiumfolie. Låt den ligga en stund och skär sedan upp köttet i tunna skivor.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här