Nyttiga recept för dagens alla måltider

Mangotårta

På den knapriga bottnen ligger en lite citronsyrlig topping och ett berg av mango och passionsfrukt. En värdig avslutning på en festmåltid.

Ingredienser

(ca 10 bitar)

75 g sötmandel
75 g hasselnötter
1 ägg
1 dl strösocker
1 krm salt

Fyllning:
1 dl kesella (10 %)
ca 1/2 dl lemon curd
100 g philadelphia light (12 %)
200 g frysta tinade eller färska mangotärningar
2 passionsfrukter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Mixa mandel och hasselnöt till smulor. Tillsätt ägg, socker och salt och mixa slätt.

3. Klicka ut en rundel, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspapper. Grädda mandelbottnen mitt i ugnen ca 13 min. Ta ut och låt svalna. Ta loss bottnen och lägg den på ett tårtfat.

4. Rör ihop kesella, lemon curd och philadelphiaost. Fördela detta på tårtbottnen när den är helt kall. Lägg på mango och passionsfrukt.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här