Mats

Innan jag började träna på Itrim reflekterade jag nog inte så mycket över mitt mående, eller tänkte att jag var överviktig. Kanske förträngde jag det? Jag hade inte tänkt att jag varken måste eller skulle gå ned i vikt när jag började på Itrim, men koständringen växte fram och med tiden började även kilona rasa av.

 

Idag mår jag toppen!

Jag sover bättre, och har dessutom slutat snarka. Till och med min chef har uppmärksammat att jag är en både mer positiv och lugnare person efter att ha börjat träna.

Nu har jag gått ned 25 kilo, dessutom har jag fått mycket bättre kondition och styrka på kuppen. I September sprang jag Stockholm Halvmarathon och det gick väldigt bra.

Under tiden på Itrim har jag lärt mig att kost och motion går hand i hand. Jag har fått lära mig om hur man kan ändra sitt kostbeteende rejält och kunna avstå från onyttiga produkter. Ett helt annat tänk runt kosten har vuxit fram. Det bästa med Itrim är att träningsupplägget, för mig funkar cirkelträningen riktigt bra. Man blir alltid väl bemött av personalen. Dessutom är det trevligt att jag och min fru skapat en gemensam aktivitet där vi kan hjälpas åt och sporra varandra.

Dröm stort. Stockholm Marathon 2017!

Mitt främsta tips är att det aldrig är för sent för att förändra sin livsstil. Mitt nuvarande mål är att fortsätta må bra, hålla vikten och fortsätta träna på Itrim. Jag trivs helt enkelt fantastiskt med livet idag. Jag har redan sprungit Stockholm Halvmarathon, och nu är mitt nästa mål att springa Stockholm Marathon 2017!

 

Vad hände sen?

Mitt mål var att springa Stockholm Maraton, och nu är det gjort. Det var helt fantastiskt. Ett minne för livet! Loppet var aldrig jobbigt, all träning jag har lagt ner inför loppet gjorde att kroppen svarade positivt. Jag kände mig aldrig trött. Jag sprang i ett lugnt tempo och kände mig helt överlycklig när jag gick i mål. Gråten var nära när jag passerade mållinjen, och jag bestämde mig ganska snabbt att springa nästa år igen.

Nu blir nästa utmaning att genomföra ett Stockholm Halvmaraton i september. Jag känner mig rätt tömd efter senaste loppet, så nu gäller det att tända till igen och fortsätta träna under sommaren.

Personalen på Itrim Enskede ska verkligen ha ett stort beröm, som peppat mig under hela resan.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här