Emma

Jag jobbar som hälsocoach och personlig tränare på Itrim Sollentuna sen två och ett halvt år tillbaka. Jag är certifierad personlig tränare, har en kandidatexamen i idrottsmedicin från Umeå Universitet och har också precis gått klart Diplomerad Itrim-coach, en utbildning specifikt för coacher inom Itrim.

Jag fick upp mitt intresse för att jobba inom hälsobranschen när jag jobbade som aupair i USA och samtidigt utbildade mig till personlig tränare. Då kände jag för första gången att jag faktiskt skulle kunna jobba med det som varit mitt intresse under större delen av mitt liv; träning och hälsa!

Den gemensamma nämnaren är mina medlemmar

Mina dagar på centret ser alltid olika ut, men den gemensamma nämnaren är att jag alltid träffar mina medlemmar på ett eller annat sätt. Antingen har vi hälsouppföljning, PT-timme eller coachsamtal.

Coachsamtalen är ett perfekt tillfälle att reflektera över stora som små saker, för att komma framåt och utvecklas! Att ha en coach som är där för bara din skull, som lyssnar, hjälper en att reflektera och ställer vad som ibland kan vara jobbiga frågor och är fantastiskt och något alla borde ge sig själva någon gång i livet!

Genom coachning utmanar du dina gamla beteenden

Den vanligaste drömmen hos medlemmarna är nog så stort som att få ett hälsosammare liv. Hur det sedan ser ut är olika från person till person. Ett hälsosammare liv kan innebära allt från att gå ner i vikt till att orka jogga eller leka med barnen.

Genom coachning utmanar du dina gamla beteenden och kan, om du är öppen för det, komma underfund med många grundläggande orsaker till varför du har det beteendet du har, vilket gör att du kan jobba på att ändra det till mer hälsosamma vanor.

Ofta vet vi vad vi ska göra, men vi fastnar i gamla hjulspår och kan behöva hjälp och stöd att ta oss ur det.

Det glädjer mig enormt när medlemmar når sina mål. Jag blir ofta stolt, över medlemmen och det jobb denna har gjort, samt över att få vara en liten del av det. Men jag kan också bli lika stolt när medlemmar omprövar sina mål, eller får nya insikter!

Mina bästa tips för att man ska nå sina mål:

  • Ta hjälp! Hitta stöd och pepp från din coach, vänner, familj, kollegor.
  • Se till att notera och gärna dokumentera alla framsteg, stora som små. Då tydliggör du att du hela tiden jobbar mot ditt mål, oavsett hur tufft det känns just nu

 

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här