Tove

Tove är medlem på Itrim Visby.

Jag är 23 år. Jag hade varit sjukskriven länge för min psoriasis på händer och fötter, vilket ledde till depression. Jag fick höra från olika håll att bättre kost kanske kunde förbättra min psoriasis. När min läkare sa att det kan komma att bli svårt för mig att skaffa barn på grund av min övervikt tog jag tag i mig själv, traskade in på gymmet och skrev in mig. Jag skrev dagbok under min viktresa och jag skrev ofta till mig själv "glöm aldrig hur bra du mår och hur lycklig du är just nu", för det var exakt så jag kände.

Jag trodde aldrig att jag skulle längta efter att gå till gymmet; längta efter den trötta känslan i kroppen efter ett hårt pass. För ett år sedan kunde jag inte ens föreställa mig själv stå med en pt i ett gym och göra planer för min kropp. Och känslan första gången jag skulle köpa jeans när jag väl var i mål, just den känslan när expediten kommer och utbrister "de där jeansen är alldeles för stora, här, testa storlek 27 istället!"

Jag gick från 102kg i oktober, till att i april-maj nå mitt mål på 66 kg.

Idag kan jag längta efter att få röra på mig. Idag har jag energi till att orka en hel dag. Mitt mål var till största delen att bli smal. Idag är den delen inte lika viktig, utan för mig är det viktigast att må bra. Mitt tips till alla är att även om du har svårt att tro det, så kan du också. Ha tålamod.

Itrim är det bästa jag unnat mig. Idag är min psoriasis bättre än den någonsin varit och den 1 januari föddes vår dotter.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här